Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok a Koreai Nagydíj pénteki edzésnapján Pedro de la Rosával és Narain Karthikeyannal is összetűzésbe került.

Michael Schumacher hivatalos megrovást kapott a Koreai Nagydíj sportfelügyelőitől, mert a pénteki edzésnapon a HRT mindkét versenyzőjét akadályozta egyszer.

A TV-ben csak az egyik jelenetet mutatták. Akkor úgy tűnt, Pedro de la Rosa a hosszú egyenesben feltartotta Schumachert, aki ezért a 3-as kanyarban belülről kifékezte a HRT-t, és szándékosan szélesen fordulva a pálya széle felé terelte, miközben dühösen mutogatott versenyzőtársa felé. A sportfelügyelők szerint egy másik esetben a hétszeres világbajnok Narain Karthikeyant zavarta a pályán.

Schumacher a megrováson túl nem kapott más büntetést. A napjával egyébként elégedett volt, miután délelőtt a 6., délután pedig az 5. helyen végzett, fél másodpercen belülre közelítve meg Sebastian Vettel Red Bullját. Remélte, hogy a Mercedes Koreában ütőképesebb lesz, mint a múlt hétvégén, Japánban volt.

"Jól alakult a nap, ezért úgy gondolom, hogy holnap bekerülhetünk a legjobb tíz közé, és arra alapozva tervezhetjük meg a versenystratégiát" - mondta. "Végrehajtottunk néhány kisebb módosítást, semmi komolyat, továbbá megfelelően mentünk a hosszú etapokon. Természetesen még nem tudtam tanulmányozni a többi csapat köridőit, de igyekszünk előkelő eredményt elérni a hétvégén."

Forrás: AFP