Vágólapra másolva!
A finnt csak a vb-cím érdekli, ezért ha azt nem szerzi meg, semmi kedve részt venni az FIA díjátadó gáláján.

Kimi Räikkönen Jeongamban tréfálkozva azt mondta, ha nem lesz világbajnok, inkább az összetett dobogóján sem szeretne végezni. "Akkor ne legyek második vagy harmadik se, hogy ne kelljen részt vennem a díjátadó ceremónián" - viccelődött a szezon után évente megrendezett, öltönyös-nyakkendős FIA-gálára célozva.

Räikkönen idén kétéves kihagyás után tért vissza a Forma-be, de hamar újra belerázódott a ritmusba, és tizenöt fordulót követően annak ellenére a tabella 3. helyén áll - igaz, 37 pontos hátránnyal -, hogy még egy győzelmet sem aratott. Cserébe viszont kiegyensúlyozottan teljesített, és hatszor állt a dobogón, azaz ugyanannyiszor, mint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel.

Noha a vb-címre az eddigi fejlemények alapján nincs reális esélye, kijelentette, hogy semmi más nem érdekli. "Nem számít, hogy második vagy tízedik leszek. Ennek semmi jelentősége nincs, ha győzni nem tudok" - mondta. "Majd meglátjuk. A szezon elején elégedettek lettünk volna ezzel, de a sikerek meghozzák az ember étvágyát, és még jobban akar szerepelni. Tovább próbálkozunk, aztán remélhetőleg sikerül fejlődnünk."

Bár a Lotus a nyári szünet óta alulmaradt a fegyverkezési versenyben, és a Hockenheim óta tesztelt dupla DRS-t legközelebb valószínűleg csak az Abu-Dzabi Nagydíj után a fiatalok számára rendezett tesztre viszi el, Koreába új fejlesztésekkel érkezett. Többek között egy Coanda-stílusú kipufogóval.

Räikkönen azonban még nem biztos benne, hogy a csapat ettől előrelép. "Ismerjük a számokat, amiket a szélcsatornában hozott, meg a többi kalkulációt, de amíg a pályán nem próbáltuk ki, nem tudhatjuk, mennyit fog jelenteni" - mutatott rá. "Remélhetőleg a várakozásoknak megfelelően működik majd, és feljebb kapaszkodunk a ranglétrán, ez azonban csak a holnapi edzéseken fog kiderülni."