Vágólapra másolva!
A csodával határos, hogy a spanyol versenyzőnő életét meg tudták menteni az orvosok.

A 32 éves Maria de Villota július 3-án szenvedett súlyos balesetet az angliai Duxfordban, ahol egy általában veszélytelennek tartott egyenesfutási teszten vett részt a Marussiával, de az ideiglenes bokszhoz visszatérve fejjel egy teherautó lehajtott platójának ütközött.

De Villota egy hónapot töltött kórházban, mielőtt hazautazhatott Spanyolországba, és a nyilvánosság előtt csütörtökön jelent meg először. A sajtótájékoztatón bemutatott egy grafikát is, amelyen az orvosok feltüntették a koponyasérüléseit. A kép alapján szinte hihetetlen, hogy sikerült megmenteni az életét, bár a jobb szemére így is megvakult, valamint elvesztette a szaglását és az ízérzékelését.

"A műtétet végző orvosok egyike odajött hozzám, és azt mondta: Maria, megmentettük az életét. Nem tudom, emlékszik-e rá, hogy volt egy nagy balesete, de most már biztosan itt marad közöttünk. El kell mondanom, hogy az egyik szemére megvakult" - mesélte de Villota. "Akkor megkérdeztem a sebésztől: magának nincs szüksége mindkét kezére ahhoz, hogy műtéteket végezzen? Azt felelte, dehogy nincs. Mire én: nos, én Forma-1-es pilóta vagyok, úgyhogy mindkét szememre szükségem van."

"Szegénynek elmagyaráztam, hogy ő döntött a szememről helyettem. Mintha lett volna választása!"

Forrás: Maria de Villota

"Utána viszont az ember rájön, hogy jól érzi magát, és valójában többet lát, mint előtte. Mert a balesetem előtt a Forma-1-et láttam, nem akartam mást, csak versenyezni, és nem ismertem fel, hogy mi az igazán fontos az életben. Akkor nem tudtam értékelni a legnagyobb dolgot sem: azt, hogy az az orvos megmentette az életemet."

De Villota, akire még vár egy újabb műtét, hozzátette, hogy ezután is szeretne az autósportban maradni valamilyen formában, de egyelőre a teljes felépülésére összpontosítja az energiáit.

Forrás: AFP
A baleset után és előtt