Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke bízik a csapatban, hiszi, hogy képesek lesznek megőrizni a vezetést a bajnokságban. Alonso motiválásáról személyesen gondoskodik.

Megcsappant Fernando Alonso bajnoki előnye Japánban, miután a győztes Sebastian Vettel 25 pontot hozott rajta: a Ferrari spanyol pilótája már csak négy ponttal vezet, az előző futamon ugyanis rögtön a rajtot követően kiesett egy defekt okozta megpördülés következtében.

Mivel a Ferrari látszólag lemaradt a fejlesztési versenyben a Red Bulltól, a címvédő istálló tűnik favoritnak a szezon hátralevő részében. A maranellóiak csapatfőnöke, Stefano Domenicali elismerte, vége a békés időszaknak. "Mostantól másfajta hozzáállásra van szükségünk, mert elvesztettük az előnyünket a versenyekre" - mondta. Abban ugyanakkor nem biztos, hogy a Red Bull fölénye tartóssá válik.

"Realistának kell maradnunk, mert a McLaren hihetetlen tempót diktált Szingapúrban, és mindenki azt mondta, hogy szárnyalnak. Az előző hétvégén a Red Bull volt lenyűgöző, szóval meglátjuk, hogy miképp tudjuk utolérni őket a fejlesztésekkel. De az is lehet, hogy csak a pálya kedvezett nekik."

A Ferrari elnöke a csapat honlapján nyíltan a támogatásáról biztosította a gárdát. "Ez az az idő, amikor azt a Ferrarit akarom látni, amelyet megismertem. Azt, amely összeszedett és higgadt" - írta Luca di Montezemolo. "Komoly erőfeszítésre számítok a mérnökeinktől, akik megmutatták, hogy képesek erre. Tisztában vagyunk vele, hogy a bajnoki cím még elérhető számunkra."

"Tudjuk, számíthatunk a legerősebb versenyzőre, akit csak mások hibái akadályoztak meg Spában és Szuzukában abban, hogy kényelmesebb előnnyel vezesse a tabellát. Ne feledjük, e két ütközés nélkül Fernandónak legalább 30 ponttal többje lenne, és ez csak visszafogott becslés" - tette hozzá az elnök, aki diszkréten elsiklott a fölött, hogy Vettel 33 pontot bukott két generátorhibával. "Telefonálni fogok Fernandónak, hogy még nagyobb motivációt adjak neki az utolsó öt versenyre. Azt várom, hogy ő és a csapat is összeszorított fogakkal küzdjön."

Domenicali valótlannak nevezte azokat a kritikákat, amelyek szerint a Ferrari versenyek óta nem rukkolt elő fejlesztéssel. A csapat technikai igazgatója, Pat Fry elmondta, folyamatosan készítettek újításokat, de ezek egy része a kockáztatás miatt nem vált be. A következő állomásra, a Koreai Nagydíjra újabb elemeket készítenek.

"Négy kisebb újítás lesz az autón Koreában, utána nagyobbakat vetünk be. Nyugodtnak kell maradnunk az utolsó öt versenyre, és elintézni, hogy minden működjön. Van még a tarsolyunkban, bár felfelé kell kapaszkodnunk. De nem adjuk fel, Brazíliáig harcolni fogunk!" - mondta Fry.