Vágólapra másolva!
A szervezők szerint 2013-ban megtartják majd az első Forma-1-es versenyt New Jersey utcáin.

Bár sok pletykát hallani arról, hogy a szerződésüket még nem írták alá, és, hogy az előkészületekkel is le vannak maradva, a New Jersey-i futam promótere, Leo Hindery továbbra is azt állítja, hogy minden rendben halad, és jövőre megrendezik az első Forma-1-es vesrenyt. Az Amerikai Nagydíjat feltételesen június 16-ra írták be a 2013-as versenynaptárba, de még az FIA-nak is rá kell bólintania, miután Bernie Ecclestone megszellőztette, hogy a szerződés egyes kitételeit nem teljesítették a verseny szervezői.

"Lesz verseny" - nyilatkozta a Bloomberg hírügynökségnek Hindery, igyekezve eloszlatni a kételyeket. Véleménye szerint a szerződéssel fennálló problémákat hamarosan megoldják, és az infrastruktúra is időben kész lesz.

"Nincsenek már létező létesítményeink, amiket akár ma megvizsgálhatnának. Tehát, amikor (Ecclestone) azt mondja, hogy még felülvizsgálat tárgya vagyunk, az nem meglepő. Így marad egészen a versenyig, hiszen azoknál az utcai pályáknál, amelyeken először versenyeznek, ez a bevett szokás."

Bernie Ecclestone ezen a héten New Yorkba utazott, hogy találkozzon a verseny szervezőivel. Hinderly szerint a nagydíjhétvége kezdetéig nem tudnak javítani a készültségi fokon, mivel a futamot közutakon tartják majd.

"Minden első alkalommal megrendezett verseny problémás az utolsó pillanatig" - tette hozzá. "Még mindig van néhány részlete a kirakósnak, amit a helyére kell tennünk, de a sport már mögénk állt, és mi lelkesen fogadtuk, hogy felvettek minket a versenynaptárba."