Vágólapra másolva!
Bár pénteken ismét tesztelték, kizártnak tartják, hogy a hétvége hátralévő részén felkerüljön az autójukra a légellenállás-csökkentő eszköz.

A Lotus először a Német Nagydíj szabadedzésén próbálta ki a dupla DRS-ét, amely szinte csak nevében hasonlít a Mercedes szezon eleje óta használt eszközére. Azóta minden nagydíjhétvégére elvitték, de versenyen egyszer sem vetették be, mert nem sikerült kiaknázniuk a benne rejlő teljes potenciált.

Japánban is Kimi Räikkönen autóján próbálták ki az új fejlesztést, de nem tudtak zavartalanul az adatgyűjtésre koncentrálni, mert a finn autójában időközben elromlott a KERS. "Kicsi működött, de nem fogjuk használni" - nyilatkozta 2007 világbajnoka péntek délután. "Plusz volt néhány egyéb problémánk is az etapokban, ami nem segített, hogy megtaláljuk a legjobb beállítást. De ha 100 százalékosan működne is, akkor sem nyernénk vele azonnal versenyeket."

Räikkönen csak a 14. helyen végzett a pénteki edzések összesített eredménylistáján, csapattársa, Romain Grosjean viszont a 6. lett. A francia különösen délután volt elégedett az autójával, miután változtattak a délelőtti beállításokon.

Forrás: AFP