Vágólapra másolva!
Charlie Whiting nagyon elégedett az austini munkálatokkal, semmire sincs panasza. Úgy véli, a pályán sok előzési lehetőség lesz.

Elhárulni látszik az összes akadály a november 16 és 18. közé kiírt USA Nagydíj megrendezése elől, miután az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting a keddi látogatása során megadta az austini versenypályának az F1-es nagydíjrendezéshez szükséges 'Grade 1' minősítést.

A Circuit of the Americas építése sokáig vontatottan zajlott, az előkészületeket nehezítették a menedzsmentben kialakult viták és a finanszírozási problémák is. Whiting azonban elégedetten nyilatkozott a munkálatokról. "Minden, amit eddig láttam, első osztályú. Lenyűgöző, hogy mennyit haladtak azóta, amióta legutóbb itt jártam" - nyilatkozta. "A srácok káprázatos munkát végeztek, tényleg minden fantasztikus! Minden a legjobb minőségben készült, pontosan úgy, ahogy vártuk. Semmire sincs panaszom."

Az FIA küldötte november 12-én, a verseny hetében végzi majd el a végleges pályaellenőrzést. Az 5516 méter hosszú aszfaltcsík, amely más pályákból is tartalmaz ismerős elemeket, több beszámoló szerint rendkívül látványos lesz. Whiting úgy véli, előzési lehetőségekből sem lesz hiány.

"Három-négy kanyarban is nagy valószínűséggel láthatunk majd előzéseket. Az 1-es kanyar például rendkívül széles, és a csúcspontja nagyon rövid" - mondta. "Korszerű felfogásban alakították ki a lassú kanyarokat, melyek reményeink szerint előzési lehetőséget fognak kínálni."

Jövőre egy másik helyszínnel is képviseltetheti magát az USA a szezonban, de a New Jersey-be tervezett nagydíj sorsa bizonytalanná vált: Bernie Ecclestone azt mondta, nincs szerződésük azóta, hogy távozott a projekt vezetője, Tom Cotter.