Vágólapra másolva!
A Williams venezuelai pilótája Szingapúrban megúszta a bonyodalmakat, és örül, hogy autója jól muzsikált a pályán.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén Pastor Maldonado hosszú idő után először nem ütközött senkivel, s nem szedett össze semmilyen büntetést sem. A sportfelügyelők idei szinte állandó vendége korábban rendszeresen kapott időbüntetéseket és rajtrácson történő hátrasorolásokat az agresszív stílusából fakadó kihágások miatt.

"Rossz passzban voltam, több balesetbe is belekeveredtem. Nehéz megmagyarázni, hogy miért" - fejtegette az előzményeket Maldonado az Autosportnak. Ennek hatására azt tűzte ki célul, hogy ezentúl elkerülje az incidenseket, és ez egyelőre szemlátomást jól megy neki: Monzában és Szingapúrban egyaránt tiszta hétvégéje volt.

Bár pontot egyik alkalommal sem szerzett, örül, hogy bizonyított a kétkedőknek. "Megmutattam mindenkinek, hogy képes vagyok jól, ütőképesen és tisztán versenyezni" - mondta. A szingapúri futamon a dobogóért harcolt, ám Williamsének hidraulikai hibája kiejtette a versenyből. "Ez bosszantó volt, ugyanakkor örülök is a tempónknak, főleg annak, amit az elején diktáltunk" - nyilatkozta Maldonado.

Forrás: Williams

"Van bennünk potenciál. Talán összességében nem a miénk a legerősebb autó, de folyamatosan igyekszünk fejlődni. Szingapúrban kiváló lehetőségünk nyílt a dobogóra kerülésre, de ilyen a versenyzés. Néha jó, néha rossz" - tette hozzá. "Előre kell tekintenünk, maradtak még versenyek, amelyeken visszavághatunk. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk."

A Forma-1-es bajnokság a jövő héten Japánban folytatódik.