Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője szerint "nem volt szép" honfitársától, hogy a falhoz szorította őt, miközben védeni próbálta a pozícióját.

Nehéz dolga volt Felipe Massának a Szingapúri Nagydíjon, az első körben ugyanis defektet kapott, és az utolsó helyről kellett felzárkóznia. végül mégis a 8. helyen sikerült célba érnie. A leglátványosabb előzését a 43. körben, Bruno Senna ellen hajtotta végre, de szerencsésnek mondhatja magát, hogy épségben került ki az ütközetből.

A két brazil a második Safety Car-fázis után a 9. helyért csatázott, a 11-es kanyarhoz közeledve egymás mellett haladtak. Senna rendkívül keményen védekezett, egyenesen a falhoz szorította az előzéssel próbálkozó Massát, akinek Ferrarija nem csak a korláthoz, hanem a Williamshez is hozzáért. Massa hihetetlen bravúrral fogta meg a néhány pillanatra irányíthatatlanná váló Ferrarit, a manőverrel ráadásul az előzést is sikerült véghezvinnie. A futam után nem tagadta, hogy dühös volt honfitársára az eset után.

"Ez nem volt szép, hiszen már ott voltam mellette, az autóját mégis egyszerűen ráhúzta az enyémre, nekiszorított a falnak. Őszintén szólva ezt nem engedik meg a szabályok" - mondta Massa. "Szerencsére nem sérült meg az autóm, és mostanra meg is nyugodtam kissé." Az incidenst a futam közben vizsgálták a sportfelügyelők, de végül úgy ítélték, hogy Senna nem érdemel büntetést.


Bár Massa az időmérőn csak a 13. helyet tudta megszerezni, a Ferrari versenytempójával elégedett volt, és biztos benne, hogy a defekt nélkül előrébb végezhetett volna. "Kár érte, mert ma fantasztikus volt a tempóm" - nyilatkozta. "Teljesen elégedett voltam az autómmal, a tempónkkal, és a saját teljesítményemmel is. Még a 13. helyről indulva is előfordulhatott volna, hogy mindkét autónkkal a legjobb öt között végzünk."

Az utóbbi időben javuló formát mutató Massa sorozatban negyedszer ért célba pontszerző helyen, így megerősítette 10. helyét a világbajnokságban.