Vágólapra másolva!
Fernando Alonsót nem lepte meg a Ferrari időmérős teljesítménye Szingapúrban, azonban holnap már dobogóra állna. Massa továbbra is a gumik miatt szenved.

A Ferrarinál már péntek este tisztában voltak vele, hogy a szingapúri időmérőn a harmadik rajtsor a legtöbb, amit elérhetnek, így a vb-éllovas Fernando Alonso ötödik helye nem lepte meg a csapatot.

"Ma a pole pozíció abszolút elérhetetlenvolt számunkra, Hamilton egy másik bolygón volt... Ezzel az ötödik hellyel kell megelégednünk, de ez nem azt jelenti, hogy holnapra nem remélünk javulást, a dobogót vesszük célba" - mondta a spanyol, akit egyedül a második helyet megszerző Pastor Maldonado teljesítménye lepett meg az este során.

A kétszeres világbajnok sok társához hasonlóan úgy véli, a gumik ismét döntő szerepet játszhatnak holnap, mivel az évad során talán Szingapúrban tapasztalható a legnagyobb különbség a két keverék között.

"Sok kerékcserét várok, főleg a gumikopás miatt" - jósolta. "A futam nagyon hosszú lesz, fizikailag és mentálisan is megerőltető, mivel folyton maximális koncentrációra van szükség, nincs lehetőség bakizni: a legkisebb hiba is nagyon sokba kerülhet egy ilyen pályán, ahol a korlátok nagyon közel vannak."

Forrás: AFP

Alonso ismét kihozta a maximumot a Ferrariból

Bár Alonso több mint 8 tizedmásodperccel maradt le a pole-t bezsebelő Lewis Hamiltontól, Stefano Domenicali csapatfőnök rámutatott, hogy ennek vasárnap már kisebb lesz a jelentősége. "Persze, a pole-hoz viszonyítva jelentős a lemaradásunk, ám a rajtrácson a méterben számolt távolságot nem befolyásolja, hogy csak egy század vagy egy egész másodperc a hátrányunk."

A csapatfőnök nem tudott sokat hozzáfűzni Felipe Massa teljesítményéhez, aki tegnapi küszködését folytatva csak a 13. helyet szerezte meg.

"Igazán megszenvedtem, hogy egy jó kört rakjak össze, főleg az utolsó szektorban, ahol a hátsó gumik csúszkáltak, és ennek eredményeként el is koptak. Ez a probléma már tegnap óta fennáll, nem sikerült megoldanunk" - nyilatkozta a brazil, aki abban reménykedik, hogy a csapat holnapig rájön a megoldásra."A cél az lesz, hogy pontot szerezzünk, ami semmiképpen sem könnyű, de mindent beleadunk majd" - tette hozzá.