Vágólapra másolva!
Bár pontot nem sikerült szereznie, Eric Boullier szerint Jérome d'Ambrosio az Olasz Nagydíjon megmutatta, hogy állandó helyet érdemelne a Forma-1-es mezőnyben.

A Lotus tartalékversenyzője, Jérome D'Ambrosio a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon versenykörülmények között is kipróbálhatta magát, ő helyettesítette ugyanis a spái rajtbaleset okozásáért eltiltott Romain Grosjeant. Bár csapattársa, Kimi Räikkönen teljesítményét nem tudta megközelíteni, és pontot sem szerzett - az időmérőn 16., a versenyen 13. lett -, a Lotus csapatfőnökét, Eric Boulliert meggyőzte monzai szereplésével.

"Ha eddig bármelyik csapat is kételkedett a képességeiben, most legalább láthatták, hogy gyors" - nyilatkozta az Autosportnak Boullier, majd hozzátette: a belga megérdemelné, hogy egy csapat állandó versenyzőként szerződtesse. D'Ambrosio tavaly a Marussia pilótája volt, a mezőny egyik leggyengébb csapatánál azonban nem tudta megmutatni a tehetségét. Monzában a teljesítménye rosszabbnak tűnt a valóságosnál egy KERS-hiba miatt, de Boullier szerint "a hozzáállása is komoly és profi, megérdemelne egy helyet a Forma-1-ben."

Arra kevés az esély, hogy a 26 éves versenyző jövőre a Lotusnál kapjon versenyzői állást, hiszen Boullier mindenképpen szeretné megtartani Räikkönent és Grosjeant. A csapatfőnök szerint viszont más istállók jól járnának D'Ambrosio szerződtetésével. "Meg kellene nézniük az Olasz Nagydíjon mutatott tempóját" - vélekedett. "Tisztán látszott, hogy a verseny második felében olyan gyors volt, mint az összes előtte lévő autó. Egyszer sem hibázott, profi versenyzést mutatott be, és az egész hétvége során nagyon jó benyomást keltett."