Vágólapra másolva!
Nem fogják sokáig húzni a bejelentést, de egyelőre nem tudják, hogy kikkel képzelik el a jövőt. Toto Wolff szerint Pastor Maldonado tanulni fog a hibáiból.

Még teljesen nyitott, hogy a középmezőny csapatai milyen versenyzői felállással vágnak neki a következő idénynek, így van ez a Williamsnél is. A csapat egyelőre nem tudja, hogy megtartja-e Pastor Maldonadót és Bruno Sennát, s az istálló vezérigazgatója, Toto Wolff szerint a közeljövőben nem is várható döntés.

"A versenyzői felállás bejelentése mindig izgalmas, tehát úgy vélem, akkor tesszük meg a bejelentést, amikor az érdekelni fogja az embereket" - nyilatkozta a Forma-1 hivatalos honlapjának. "Hogy ez szezon közben lesz-e vagy sem, még nem tudom, de nem akarjuk túl sokáig halogatni."

"Még korai bármit is mondani. Biztos, hogy több szemszögből megvizsgáljuk a helyzetet, de előtte elvagyunk Pastorral és Brunóval, illetve esetleg másokkal, akikkel esetleg tárgyalni próbálunk majd. Szerintem eltelik még egy hónap, mire elkezdenek kikristályosodni a terveink."

Sennának a csapattársához viszonyított gyengébb nyers tempó, Maldonadónak a sok baleset és büntetés jelenthet akadályt a szerződéshosszabbításhoz. Wolff azonban kijelentette, biztos benne, hogy Maldonado levetkőzi az ütközési hajlamait. "Született tehetség, rendkívül gyors" - mondta. "Okos srác, ezért tanulni fog a történtekből. Érzi, hogy nehéz szituációban van, de ki fog mászni belőle. Ebben száz százalékig biztos vagyok."

"Bizonyos helyzetekben azonban szenved a futamokon. Egy ostoba monacói incidensből szinte lavina lett, ami kihatott a teljesítményére. De úgy gondolom, megértette, hogy változtatnia kell a hozzáállásán. Ez itt nem a GP2."