Vágólapra másolva!
Csütörtökön visszaült a Ferrariba, és a délelőtti eső ellenére megtartotta a vezetést Magny-Cours-ban. A Mercedesnél Brendon Hartley váltotta Sam Birdöt.

A Ferrari, a Force India és a Mercedes csütörtökön befejezte a fiatal versenyzők számára rendezett tesztet a franciaországi Magny-Cours-ban, ahol délelőtt eső nehezítette a munkájukat.

Miután szerdán szokásos csapatával, a Force Indiával tesztelt, Bianchi ma visszaült a Ferrariba, és rengeteg, 136 kört tett meg. A maranellói istálló ismét különféle első vezetőszárnyakat próbált ki, valamint folytatta az aerodinamikai fejlesztések tesztelését. Ezt délelőtt akadályozta az eső, Bianchi viszont legalább megismerkedhetett az intermediate gumikkal. Holnaptól azonban már a Hungaroringen lesz jelenése, ahol folytatja a Formula Renault 3.5 bajnoki címéért folytatott küzdelmét.

A Force Indiát ma Rodolfo González vezette, akinek ez már az ötödik tesztnapja volt a Forma-1-ben, bár idén májusban még a Caterham, tavaly és tavalyelőtt pedig jogelődje, a Lotus autóját próbálhatta ki. A 26 éves venezuelai egy másodperccel maradt le Bianchitól, a nap folyamán gyakorolva a rajtolást és a bokszkiállást, valamint összehasonlítva többféle keverékű Pirelli slicket is.

Forrás: Ferrari

A Mercedesnél Sam Bird tegnap befejezte a munkát, így az autóját ma Brendon Hartley vette át. Az új-zélandi versenyző korábban a Red Bull tehetségkutató programjának tagja volt Daniel Ricciardo mellett, ám onnan kitették, ezért 2009 óta nem ült F1-es autóban. Mostanában többször vezette a Mercedes szimulátorát, de időbe telt, amíg a csapat új fejlesztésű kipufogóján dolgozva felvette a ritmust a pályán. Végül fokozatosan gyorsulni tudott, és csak hat tizedmásodperccel bizonyult lassabbnak Gonzaleznél.

http://static.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2012_26_3.html