Vágólapra másolva!
A WSR francia élmenője folytatta szárnyalását a fiatalok tesztjének második napján is, amikor átadta a Ferrari volánját Davide Rigonnak.

A francia Jules Bianchi úgy is megtartotta 1. helyét a fiatal versenyzők Magny-Cours-i tesztjén, hogy szerdán átült a Ferrariból a Force Indiába.

A Force India, amelynek jövőre akár új versenyzőre is szüksége lehet, ha Nico Hülkenberget vagy Paul di Restát elcsábítja egy nagyobb csapat, Bianchi teljesítményét szerette volna kiértékelni, és alighanem jó benyomást tett rájuk, hiszen hétfői, a Ferrarival elért eredményére is 1,6 másodpercet verve 1:16.467-es körrel zárta a napot.

A Mercedes folytatta új fejlesztései, elsősorban a tripla DRS és a Coanda-effektust kihasználó kipufogó tesztelését Sam Birddel a volánnál. A brit, aki a WSR bajnoki címéért éppen Bianchival küzd, ezúttal a 2. helyen végzett, egy teljes másodperccel lemaradva riválisától. A munkát délelőtt Michael Schumacher is a helyszínről nézte végig, hogy első kézből tájékozódjon a fejleményekről.

Forrás: AFP

A Ferrari ezúttal az olasz Davide Rigonnak adott lehetőséget, aki egyszer már vezetett Forma-1-es autót - igaz, hét évvel ezelőtt, amikor Vallelungában egy Minardit tesztelt. Ezúttal aerodinamikai feladatokat bíztak rá, többek között kipróbáltattak vele számos különféle első vezetőszárnyat, s végül 3. lett.

A fiatalok tesztje csütörtökön ér véget a Francia Nagydíj egykori helyszínén.

http://static.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2012_26_2.html