Vágólapra másolva!
Eric Boullier szerint az egy versenyre eltiltást kapó francia pilóta megtanulta a leckét, és az is jó hatással lesz rá, hogy így lehetősége volt mélyebben betekintenie a háttérben folyó szakmai munkába.

Romain Grosjean nem versenyezhetett az Olasz Nagydíjon, miután a Spában okozott rajtbaleset miatt a sportfelügyelők kizárták őt a következő futamról. Ilyen büntetést közel két évtizede nem szabtak ki senkire. A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier azonban úgy érzi, pilótája tanult az esetből. "Egyértelműen megtanulta a leckét. Tudom, alig várja, hogy Szingapúrban visszaüljön az autóba" - idézte őt az ESPN-F1.

Boullier megemlítette, hogy Grosjeannak előnyére válhatott az eliltás, ugyanis a hétvégét a bokszutcai irányítóközpontban követhette figyelemmel, ahol rengeteg szakmai tudás ragadhatott rá. "Sokat tanult, mert az autóban ülve csak a rádiót lehet hallani. Sokkal többet lehet tanulni, ha valaki a garázsban ül és látja mindkét autót" - mondta.

A Grosjeant helyettesítő Jérome D'Ambrosio nem szerzett pontot, de ezúttal az istálló másik versenyzője, Kimi Räikkönen sem villogott, ötödik lett, épphogy megelőzve a Mercedeseket. A csapatfőnök ugyanakkor abban bízik, hogy a következő nagydíjnak otthont adó Szingapúrban erősebb lesz a Lotus, mert egyrészt fejlesztésekkel készül a csapat, másrészt az autónak is kedvezőbb lesz a pálya kanyargós jellege.