Vágólapra másolva!
A csapat szerint a bajnokságban hatodik Jenson Buttonig bezárólag mindegyik versenyző veszélyes lehet Fernando Alonso elsőségére, beleértve Räikkönent is. Stefano Domenicali még a konstruktőri vb-címről sem mondott le.

Fernando Alonso a június végi Európa Nagydíj óta vezeti a Forma-1-es bajnoki tabellát, és folyamatosan változik, hogy éppen ki áll hozzá legközelebb a tabellán. Jelenleg a nála 37 ponttal kevesebbet gyűjtő Lewis Hamilton a második, megelőzve Kimi Räikkönent, Sebastian Vettelt, Mark Webbert és Jenson Buttont.

A Ferrari csapatfőnöke úgy véli, a küzdelemben a többek által titkos esélyesnek tartott Räikkönennel is számolni kell később, annak ellenére, hogy a finn még nem győzött a Lotusszal. "Mindig mondtam, hogy Kimi lépésről lépésre veszélyesebbé válik, egyre jobban felzárkózik" - mondta Stefano Domenicali, aki másokat sem ír le. "Hamilton autója most borzasztó erős, és az előző versenyeken láthattuk, hogy bármi megtörténhet. Szóval úgy gondolom, a bajnokság első öt-hat pilótáját komolyan kell vennünk."

Az istállónak a 2008-as siker óta nem nyílt reális esélye a konstruktőri bajnoki cím megnyerésére, pillanatnyilag is 46 pont a hátrányuk a Red Bull mögött. Domenicali azonban még bizakodó. "Bár nehéz feladatnak ígérkezik, a Red Bullok (hétvégi) kiesésével még nyitott a konstruktőri bajnokság a négy legjobb csapat között" - mondta. "Ez egy további motiváló tényező számunkra, hogy a lehető legjobban teljesítsünk."

Forrás: Ferrari

A hétvégi Olasz Nagydíjon Alonso harmadik lett úgy, hogy egy hajszál választotta el a kieséstől, amikor Vettel 300 km/ó körüli tempónál leszorította őt a Curva Grandéban. A spanyol versenyzőnek sikerült megfognia a négy kerékkel kavicson és füvön pattogó autóját, de már akkor sejtette, hogy az F2012 nem úszta meg épségben a rodeót. Ezt Domenicali is megerősítette.

"Volt probléma az autóval, a balhátsó részén károsodott, ráadásul egy mechanikai sérülése is lett" - nyilatkozta. "Szóltunk Alonsónak, hogy a végén ne használja a rázóköveket, mert azzal súlyosbodhatna a gond. Elégedett vagyok azzal, hogy célba ért."

A leszorításért Vettel büntetést kapott, ő és csapata ugyanakkor nem gondolta úgy, hogy jogosan.