Vágólapra másolva!
Pastor Maldonado idei bűnlajstromán számos baleset és szabályszegés olvasható, így a monzai hétvégén inkább messziről elkerülné a sportfelügyelők irodáját.

Ha a pályán balhé van, Pastor Maldonadóra mindig lehet számítani: a venezuelai szinte egyetlen hétvégét sem úszott meg idén kisebb-nagyobb koccanások nélkül, és versenytársai már többször panaszkodtak agresszív vezetési stílusára. A számok magukért beszélnek: az előző négy versenyből három alkalommal megbüntették ütközés okozásáért, a monzai hétvégére pedig kettős rajtbüntetéssel érkezett. Az egyiket azért kapta, mert kiugrott a spái rajtnál, a másikat pedig azért, mert az újraindításnál megtorpedózta Timo Glock Marussiáját.

A versenyző korábban kijelentette, nem hajlandó változtatni vezetési stílusán, most azonban úgy tűnik, benőtt a feje lágya. "Elég sok büntetést kaptam, így valamit másképpen kell csinálnunk, hogy elkerüljük a sportfelügyelőket" - mondta mosolyogva Monzában. "Néha apró incidensekbe keveredtem, és újra náluk volt jelenésem, így inkább megpróbálok kimaradni mindenből. Ugyanakkor továbbra is keményen nyomom a gázt, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el a csapat és magam számára." - tette hozzá.

A Williams versenyzőjének teljesítményéről sokat elárul, hogy spanyolországi győzelme óta egyetlen pontot sem szerzett az utóbbi hét versenyen.