Vágólapra másolva!
A McLaren úgy értesült Lewis Hamilton menedzsmentjétől, hogy nem igazak az Eddie Jordan által keltett híresztelések. A brit jelenlegi csapatával folytat előrehaladott tárgyalásokat.

Eddie Jordan alaposan felborzolta a kedélyeket szerdai nyilatkozatával, amelyben kijelentette: Michael Schumacher biztosan befejezi Forma-1-es pályafutását a 2012-es szezon végén, a helyét pedig Lewis Hamilton foglalja el a Mercedesnél. A BBC elemzőjeként dolgozó korábbi csapattulajdonos saját forrásaira hivatkozva állítja, hogy Hamilton menedzsmentje, az XIX Entertainment már többször találkozott a Mercedes vezetőivel, és meg is egyeztek a folytatásról.

A McLaren szerdán még nem reagált érdemben a híresztelésekre, csütörtökön azonban az egyik szóvivőjük elárulta: Hamilton menedzsmentje értesítette őket, hogy "a hírnek nincs igazságtartalma." Az XIX Entertainment szóvivője hozzátette: "Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a McLarennel az új szerződésről."

Hamilton azonban az Express című lapnak adott nyilatkozatában ismételten arra utalt, hogy elhagyhatja jelenlegi csapatát, amely gyerekkora óta támogatja őt. A két fél állítólag a 2008-as világbajnok gázsijáról nem tud megegyezni, a McLaren ugyanis nem garantálja, hogy a jövőben is évi 15 millió dollárt fizet Hamiltonnak. Az utóbbi időben több jel is utalt arra, hogy Hamilton a távozást fontolgatja, a múlt hétvégén ráadásul a Twitteren írt üzenetei miatt is összetűzésbe került az istálló vezetőségével. Miután főnökei kötelezték, hogy több kiírást is töröljön a közösségi portálról, Hamilton kijelentette: nagyobb szabadságra vágyik.

"Az eddigi életemet túlságosan korlátozták, most szeretném átvenni az irányítást" - nyilatkozta az Expressnek. "Most végre megmutatom, milyen vagyok valójában - nem az a McLaren szellemiségét megtestesítő versenyző, akit néhányan látni szeretnének."

Bár Jordan biztos benne, hogy Hamilton Schumachert váltja a Mercedesnél - a német visszavonulására Ecclestone is utalt egy hétvégi nyilatkozatában -, egyes találgatások szerint valójában Nico Rosberg távozhat, mégpedig pont a McLarenhez. Schumacher menedzsere, Sabine Kehm mindenesetre továbbra sem árul el semmit. "Még mindig nincs új hírünk, semmi sem dőlt el" - mondta a Bildnek.