Vágólapra másolva!
A Lotus bejelentette, hogy a csapat tesztpilótája, a belga Jerome d'Ambrosio helyettesítheti az eltiltott Romain Grosjeant az Olasz Nagydíjon.

Romain Grosjeant a Belga Nagydíjon okozott rajtbalesete miatt a sportfelügyelők egy versenyre eltiltották. Azóta kiderült, hogy Rubens Barrichello, Jaime Alguersuari és Adrian Sutil is szívesen vezette volna az autóját Olasz Nagydíjon, de a Lotus helyettük inkább a hivatalos tesztpilótájának, a tavaly még a Virginnél versenyző Jérome d'Ambrosiónak adott lehetőséget.

"Amikor Jerome-ot leigazoltuk harmadik számú versenyzőnek, olyan ember írt alá hozzánk, aki nagyon motivált, friss, tehetséges, és részt vett az egész 2011-es szezonban" - nyilatkozta Eric Boullier csapatfőnök. "Remélem, ez kifizetődik majd, amikor az autót vezeti Monzában. Tudjuk, hogy Jérome jól beilleszkedett a csapatba, és jó munkát végzett, amikor vezette az E20-ast a mugellói teszten. Most előtte áll a nagydíj a kihívást jelentő monzai pályán, egy olyan autóval, amellyel dobogóra lehet kerülni" - tette hozzá Boullier.

"Mindig is az volt a vágyam 2012-re, hogy visszaülhessek egy Forma-1-es autó ülésébe, ezért két kézzel kaptam a lehetőség után" - nyilatkozta d'Ambrosio. "Monza fantasztikus pálya, már alig várom, hogy pénteken elkezdődjön a program. Harmadik számú versenyzőként a csapattal együtt dolgoztam minden nagydíjon, részt vettem minden eligazításon és megbeszélésen, amelyen a versenyzők, tehát ebből a szempontból jól fel vagyok készülve."

Forrás: Lotus
D'Ambrosio Mugellóban vezette már az E20-ast

"Monza szuper pálya, de elég technikás is, ezért nem becsülöm alá a rám váró feladatot. Meg akarom szolgálni a csapat bizalmát azzal, hogy egy jó adag pontot szállítok a versenyről. A vasárnapi verseny után visszaadom a kormányt Romainnak, remélem, hogy ez az alkalom elég lesz arra, hogy teljesen megmutathassam a képességeimet" - fejezte be a 26 éves versenyző.