Vágólapra másolva!
A technikai igazgató úgy gondolja, a finnek nincs oka otthagyni jelenlegi csapatát. Martin Whitmarsh szerint Lewis Hamilton is maradni akar a McLarennél.

Kimi Räikkönen jövőjéről annak ellenére folynak a találgatások, hogy elvileg 2013-ig szerződés köti jelenlegi csapatához, a Lotushoz. Bár korábban a Felipe Massa helyettesét kereső Ferrarival is kapcsolatba hozták, a Lotus technikai igazgatója, James Allison nem lát arra utaló jeleket, hogy a finn más istállókkal tárgyalna. "Semmi nyomát nem látjuk annak, hogy máshová szeretne szerződni" - jelentette ki a Lotus hivatalos honlapján.

Allison nem is lát okot az esetleges távozásra, hiszen a csapat egyre jobb formába kerül az idény során: Räikkönen már öt futamon is a dobogóra állhatott, a bajnokságban pedig az ötödik, mindössze nyolc ponttal lemaradva a második helyen álló Mark Webbertől. "Úgy gondolom, szeret nálunk versenyezni. Ütőképes autót adunk neki, és a csapatban uralkodó légkör is megfelelő, hiszen az összes versenyzőnkkel tisztességesen bánunk" - magyarázta a technikai igazgató, aki reméli, hogy Romain Grosjean is a Lotusnál folytatja.

A francia meggyőző teljesítményt nyújt első teljes idényében, három dobogós helyezésével a tabella nyolcadik helyén áll. "Fontos számunkra, hogy jövőre is erősek legyünk ezen a téren" - mondta Allison a pilótákról. "Így mérnöki szempontból sem kell egy új versenyzőhöz alkalmazkodnunk."

A Lotushoz hasonlóan a McLaren is arra számít, hogy nem kell új versenyzőt keresniük 2013-ra. Lewis Hamilton szerződése az idény végén lejár, és egyelőre nem sikerült megállapodniuk a hosszabbításról. Martin Whitmarsh azonban biztos benne, hogy az új szerződés aláírása csak idő kérdése, hiszen a 2008-as világbajnok nem szeretne továbbállni. "Ha Lewis a csapatnál akar maradni - márpedig nekem ezt mondta -, akkor maradnia is kellene" - szögezte le a csapatfőnök a BBC Sportnak.

Bár egyesek úgy vélték, Hamilton és a McLaren vezetősége az elmúlt időszakban eltávolodott egymástól, Whitmarsh ennek éppen az ellenkezőjét állítja. "Már két-három hosszabb beszélgetésen vagyunk túl Lewisszal. Azt hiszem, közelebb kerültünk egymáshoz, mint eddig bármikor. Arról beszélgettünk, hogyan fogjuk legyőzni a többi csapatot, és mit kell tennünk, hogy további versenyeket nyerhessünk."