Vágólapra másolva!
Nelsinho Piquet beszólt a Lotus jelenlegi versenyzőpárosának, valamint a néhai Ayrton Senna műszaki felkészültségét is kritizálta.

Nelsinho Piquet szerint a Lotus idei autójával egy jó versenyző meg tudná nyerni a bajnoki címet, Kimi Räikkönent és Romain Grosjeant azonban nem tartja világklasszisnak. Úgy gondolja, hiába fejlődött, Grosjean nem "fenomén", és mázlija van a második eséllyel a Forma-1-ben. "A megfelelő csapathoz tért vissza a megfelelő időben" - mondta a brazil Terra nevű weblapnak. "Romain szerencsés, mert egy kicsit gyengébb csapattárs mellé tért vissza, és egy nagyon erős autót kapott."

Piquet, akinek a Lotus elődjénél, a Renault-nál másfél év jutott az F1-ben, és akinek a helyére 2009 közepén leszerződtették Grosjeant, azt mondja, "ha Fernando (Alonso) a Lotusnál lenne, megnyerné a bajnokságot."

A jelenleg a NASCAR-ban vezető brazil bírálta az 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnok Ayrton Sennát is (aki az idősebb Piquet-vel több nagy csatát vívott). "Olyasvalaki, mint Senna, semmit sem nyerne a mai F1-ben. Bár nagyon gyors volt, semmilyen érzéke sem volt a versenyzés műszaki oldalához" - közölte.

Piquet állításának ugyanakkor ellentmond, hogy beszámolók szerint Senna annak idején órákat töltött a mérnökökkel és a szerelőkkel, hogy minél jobban megismerhesse autóját, és a McLaren egykori főmérnöke, Steve Nichols is dicsérte a technikai felkészültségét.