Vágólapra másolva!
Azt mondja, hogy az isztambuli pályának lenne helye a szezonban, ha megállapodnak a jogdíjról. Közben felmerült egy utcai verseny ötlete Görögországban.

Nem volt sikertörténet a Forma-1-es Török Nagydíj 2005 és 2011 között, mivel nagyon kevés néző tekintette meg a helyszínen, és végül ez vezetett ahhoz, hogy az isztambuli pálya tulajdonosai képtelenek voltak továbbra is fizetni a Bernie Ecclestone által követelt jogdíjakat. Emiatt a szerződés tavalyi lejárta óta nem látogatott el a mezőny az országba.

Ecclestone ugyanakkor nem zárkózik el attól, hogy a jövőben esetleg visszatérjenek oda. "Ha meg tudjuk oldani a jogdíj körüli problémát, Törökország visszatérhet az F1 versenynaptárába" - nyilatkozta a török Habertürk napilapnak.

A szomszédos Görögországból közben olyan hírek érkeztek, hogy egy athéni utcai futam rendezése kapcsán tanácsokat kértek a török szervezőktől, bár több helyi újság szerint ez csupán spekuláció. A görög sportminiszter, Konsztantinosz Kavaresz mindesetre kijelentette, hogy "minden projektet támogatnunk kell, amely Görögországot népszerűsíti."

Azt nehéz elképzelni, hogy mindkét országnak jusson hely a zsúfolt versenynaptárban, amelybe rengeteg helyszín pályázik. Görögország esetében ráadásul a súlyos pénzügyi válság megkérdőjelezi, hogy egyáltalán elő tudnák-e teremteni a rendezéshez szükséges összeget.