Vágólapra másolva!
Az ütközései miatt sokat kritizált versenyző a Caracas utcáin tartott bemutatón is csak két kört tudott megtenni, ugyanis megpördült, és eltört a Williams felfüggesztése.

Idő előtt befejeződött a venezuelai főváros, Caracas utcáira tervezett Forma-1-es bemutató, miután Pastor Maldonado már a második körében elveszítette uralmát a Williams felett. Venezuelában vasárnap ünnepélyes keretek között éltették az ország híres sportolóit, az eseményen részt vettek a Londonból már hazatért olimpikonok, és több autóversenyző is. Az idei Spanyol Nagydíj győztese a tervek szerint 12 kört tett volna meg több mint 20 ezer helyi rajongó előtt, a közönség soraiban pedig számos politikai és katonai vezető is helyet foglalt, hasonlóan a Williamset irányító Frank Williamshez és Toto Wolffhoz.

Maldonado bemutatóját azonban csak néhány percig élvezhette az utca két oldalán összegyűjt tömeg, miután a megpördülő autó viszonylag nagy sebességgel csapódott az ideiglenesen lerakott rázóköveknek, a Williams futóműve pedig megrongálódott. A helyzetet a GP2-ben versenyző Rodolfo Gonzalez bemutatójával próbálták menteni, a fiatal venezuelai nyolc kört tett meg az autójával. Bár eredetileg Maldonado Williamsét is szerették volna megjavítani, egy vihar miatt végül le kellett mondania arról, hogy újra autóba ülhet.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JOiZ5ogFoPbKd9B9

Egy amatőr felvétel Maldonado kicsúszásáról

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=3PwQzd1YMoLNxtxo