Vágólapra másolva!
Az ütközései miatt sokat kritizált versenyző a Caracas utcáin tartott bemutatón is csak két kört tudott megtenni, ugyanis megpördült, és eltört a Williams felfüggesztése.

Idő előtt befejeződött a venezuelai főváros, Caracas utcáira tervezett Forma-1-es bemutató, miután Pastor Maldonado már a második körében elveszítette uralmát a Williams felett. Venezuelában vasárnap ünnepélyes keretek között éltették az ország híres sportolóit, az eseményen részt vettek a Londonból már hazatért olimpikonok, és több autóversenyző is. Az idei Spanyol Nagydíj győztese a tervek szerint 12 kört tett volna meg több mint 20 ezer helyi rajongó előtt, a közönség soraiban pedig számos politikai és katonai vezető is helyet foglalt, hasonlóan a Williamset irányító Frank Williamshez és Toto Wolffhoz.

Maldonado bemutatóját azonban csak néhány percig élvezhette az utca két oldalán összegyűjt tömeg, miután a megpördülő autó viszonylag nagy sebességgel csapódott az ideiglenesen lerakott rázóköveknek, a Williams futóműve pedig megrongálódott. A helyzetet a GP2-ben versenyző Rodolfo Gonzalez bemutatójával próbálták menteni, a fiatal venezuelai nyolc kört tett meg az autójával. Bár eredetileg Maldonado Williamsét is szerették volna megjavítani, egy vihar miatt végül le kellett mondania arról, hogy újra autóba ülhet.

Egy amatőr felvétel Maldonado kicsúszásáról