Vágólapra másolva!
Bár sokan úgy vélik, a gyakran hibázó Pastor Maldonado és Bruno Senna helyett a Williams jobban járna a tesztpilóta, Valtteri Bottas bevetésével, a csapat igazgatója kizártnak tartja, hogy erre még idén sor kerüljön.

A Williams idén lényegesen jobb autót épített, mint 2011-ben, a versenyzők azonban nem tudják kihozni belőle a maximumot, számos futamon veszítettek értékes pontokat. Pastor Maldonado megnyerte a májusi Spanyol Nagydíjat, azóta viszont hat versenyen egyszer sem tudott a pontszerzők között végezni, több alkalommal is ütközéssel ért véget a futama. Bruno Senna is többször keveredett incidensekbe a pályán, az időmérőkön mutatott teljesítménye ráadásul jóval gyengébb, mint csapattársáé.

A Williams sokak szerint jobban járna, ha egyik versenyzőjüket lecserélnék, és Valtteri Bottast ültetnék a helyére. A fiatal finn tesztpilóta idén a pénteki első szabadedzéseken vezetheti Senna autóját, versenylehetőséget azonban idén még biztosan nem kap. Ezt Toto Wolff, a Williams nemrégiben előléptetett igazgatója nyilatkozta a motorline.cc nevű honlapnak. Kijelentette, "egyértelmű", hogy Maldonado és Senna az idény végéig a csapatnál marad, ezen csak akkor változtatnának, ha "a Nap leesik az égről".

Azt azonban még nem tudta elárulni, mikor dönt a csapat a 2013-as felállásról, ezt ugyanis alaposan át kell gondolniuk. "Frank (Williams) mindig nagyon fontos kérdésnek tartotta a versenyzők kiválasztását, és nagy szakértelemmel rendelkezik ezen a téren" - mondta Wolff, majd hozzátette, Maldonado és Bottas biztosan élversenyzőnek fog számítani a jövőben. Szerinte felesleges a versenyzőket szidni, hiszen nagyon nehéz megállapítani, hogy az eredménytelenség kinek a számlájára írható.

"Láthattuk, hogy Pastor idén nagyszerűen teljesített Barcelonában - de lehet, hogy ez az autó érdeme volt? Nagyon nehéz ezt megválaszolni" - magyarázta. "Azt sem tudhatjuk, hogy a Ferrari mire képes valójában. Olyan jó autó, mint amilyennek (Fernando) Alonso alatt tűnik, vagy inkább (Felipe) Massa eredményei mérvadóak? Ezt nem tudhatjuk."