Vágólapra másolva!
Sébastien Buemi azt állítja, jó esélyei vannak a 2013-as visszatérésre, hiszen több lehetőség közül válogathat. Kizártnak tartja, hogy a Marussiához vagy a HRT-hez szerződjön.

A Toro Rosso sokak meglepetésére mindkét versenyzőjétől megvált a 2011-es idény után, és mivel a döntésre viszonylag későn került sor, Sébastien Buemi és Jaime Alguersuari más csapatnál sem talált helyet az idei szezonra. A svájci a Red Bull hivatalos tartalékversenyzője lett, a spanyol pedig a Pirelli munkáját segíti tesztpilótaként. Mindketten arra törekednek, hogy 2013-ban ismét a elindulhassanak a versenyeken. Buemi a 20 Minuten című svájci újságnak elárulta, nagy esély van rá, hogy jövőre visszatér.

"A Red Bull a legjobb istálló a Forma-1-ben, én pedig fél lábbal a csapatban vagyok. Ez nagyon fontos tényező, ha jövőre vissza akarok térni a mezőnybe" - magyarázta, majd elmondta, több ajánlatot is kapott különböző csapatoktól. "Többet nem mondhatok, míg meg nem szárad a tinta a szerződésen" - jelentette ki. "Azt viszont elárulhatom, hogy jelenleg jó helyzetben vagyok."

Buemi kizárta azt a lehetőséget, hogy a Forma-1 két leggyengébb csapatához, a HRT-hez vagy a Marussiához szerződjön, és egyértelműen megerősítette, hogy "komolyabb, versenyképes" csapattal tárgyal. "Természetesen az a legfontosabb, hogy ismét versenyezzek, de ez a két csapat nagyon elmarad a többitől. Az ember tudja, hogy nem a megfelelő mezőnyben versenyez, ha 15 kör után már azért kell igyekeznie, hogy ne akadályozza a többieket."

Bár eddig csak a Toro Rosso színeiben állt rajthoz a Forma-1-ben, jelenleg nem foglalkoztatja a csapat sorsa, és abból sem akar következtetéseket levonni, hogy a helyükre szerződtetett két új versenyző, Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo egyelőre kevésbé eredményes. "Pillanatnyilag nem áll túl jól a Toro Rosso szénája, kevesebb pontot szereztek, mint tavaly ilyenkor, de erre nem gondolok" - mondta. "Ezt a fejezetet már lezártam magamban, a múlthoz tartozik."