Vágólapra másolva!
A németet nem érdekli, melyik csapatnál szabadulnak fel helyek a többi versenyző átigazolása miatt, hiszen ő kitölti 2013-ig tartó szerződését a Marussiánál. Nem bánta meg, hogy 2009 végén elutasította a Renault ajánlatát.

A legtöbb csapat esetében még bizonytalan, milyen pilótafelállással vágnak neki a 2013-as szezonnak, a kisebb istállók versenyzői így reménykedhetnek abban, hogy gyorsabb autóhoz juthatnak a következő idényben. A Marussiánál a harmadik szezonját töltő Timo Glock szerint azonban az ő jövőjét nem befolyásolja a többi versenyző esetleges átigazolása.

"Nem foglalkozom ezzel, hiszen én tudom, hol leszek jövőre" - jelentette ki a Motorsport-Total.com-nak, majd megerősítette: a 2013-as idényre is szerződése van a Marussiával, és ezt tiszteletben is tartja, nem hagyja el az istállót. Viccelődve hárította el azt a kérdést, hogy meghallgatná-e egy másik csapat ajánlatát. "Mindegy, ki hív, én mindig udvariasan felveszem a telefont."

Az F1-ben 2010-ben, Virgin néven debütáló Marussia fennállása első két idényében az utolsó helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, eddig még pontot sem sikerült szerezniük. Glock ennek ellenére nem bánja, hogy előző csapata, a Toyota 2009-es kiszállása után őket választotta, pedig többek között a Renault-tól (a jelenlegi Lotus istállótól) is kapott ajánlatot. "Hasonló helyzetben most is ugyanezt tenném" - jelentette ki. Állítása szerint azóta sem bánta meg ezt a döntést, pedig a Lotus idén visszatért az élcsapatok közé.

"Ezen soha nem szoktam rágódni. Ha meghozok egy döntést, pontosan tudom, miért így tettem, ezért utána már nincs értelme siránkozni, és azon elmélkedni, hogy mi lehetett volna" - magyarázta. "Csak én tudhatom, milyen helyzetben voltam abban az időszakban, senki más. A döntésem tehát egyértelműen helyes volt."