Vágólapra másolva!
A sokat ütköző venezuelai agresszív és intelligens versenyzőnek tartja magát, és úgy érzi, a Williamsnél az a küldetése, hogy világbajnok legyen. A barcelonai trófeával majdnem együtt is aludt.

Pastor Maldonado a második szezonját tölti a Forma-1-ben, s bár Barcelonában egy váratlan győzelmet jegyzett, idei teljesítményét beárnyékolja, hogy feltűnően sok ütközésbe keveredett, melyek többségét ő okozta.

Ausztráliában Fernando Alonsót üldözve az utolsó körben csapódott falnak, majd összetörte Williamsét az egyik monacói edzésen és a kanadai időmérőn is. Ezekkel még csak magának okozott kárt, később viszont másoknak is: Monacóban az utolsó tréningen ráhúzta az autóját Sergio Pérezre, Valenciában kilökte Lewis Hamiltont, Silverstone-ban ismét kiforgatta Pérezt, aztán a Hungaroringen előzés közben nekiment Paul di Restának. Ezek miatt büntetéseket is kapott.

Maldonado úgy véli, nem követett el kirívó vétségeket. "Ezek csak szokványos hibák voltak. Ha megnézzük a többi versenyzőt, régebben ők is ugyanilyeneket követtek el" - vélekedett a GP Weeknek adott interjúban. "Annyi biztos, hogy nem voltunk következetesek. Eleinte több hibát vétettem, például Ausztráliában, ahol a hatodik helyen haladva falnak ütköztem az utolsó körben."

"Mielőtt győztem volna, senki sem állt itt interjúvolni, most meg mindenki itt van. Ilyen a versenyzés."

Forrás: Farkas Péter [origo]

A venezuelai pilóta az F1 Racing magazinban úgy jellemezte saját vezetési stílusát, hogy az "agresszív és intelligens." Úgy gondolja, hogy a 2011-es gyengélkedés után idén sokkal kedvezőbb csapata, a Williams a helyzete, amit a barcelonai győzelme is tükröz.

"Tavaly nem hoztuk a várt eredményeket, és szomorú volt látni a csapat megzuhanását. Idén mindig megváltozott, mert másképp álltunk hozzá az autó tervezéséhez" - mondta. "A küldetésem az, hogy bajnoki címet nyerjek a Williamsszel, hogy gyarapítsam a csapat történelmét. Jó autónk van, de még nem a legjobb. Azonban a megfelelő irányba tartunk."

Első győzelme kapcsán egyébként megemlítette, hogy már majdnem együtt is aludt az érte kapott serleggel, és barátnője, a magyar felmenőkkel rendelkező Gabriela Tarkany még kicsit féltékeny is volt a trófeára.