Vágólapra másolva!
Bár forrófejű manővereivel sok pontot eldobott, a Williams igazgatója szerint az a lényeg, hogy Pastor Maldonado tehetséges és gyors.

Pastor Maldonado a 2012-es idényben csupán kétszer tudott pontot szerezni, bár a Spanyol Nagydíjon aratott győzelmével rögtön 25 pontot zsebelt be, így 29 pontjával jelenleg a 11. helyen áll a világbajnokságban. A májusi győzelem óta egyszer sem sikerült a legjobb tíz között végeznie, de sokkal előkelőbb helyen is állhatna a tabellán, ha gyakori ütközései miatt nem veszített volna értékes pontokat. Legutóbb a Magyar Nagydíjon büntették meg, amikor Paul di Resta megelőzése közben hozzáért a Force India oldalához.

Bár a Williams így nem tudja teljes mértékben kihasználni az autóban rejlő lehetőségeket, a csapat igazgatója, Toto Wolff kiállt a venezuelai mellett. Szerinte Maldonadónak csak időre van szüksége ahhoz, hogy az élversenyző legyen belőle. "Pastor okos srác" - jelentette ki a Motorsport-Total.com-nak. "Jobban szeretek olyan versenyzőkkel dolgozni, akik kivételesen tehetségesek és gyorsak, csak egy kicsit finomítaniuk kell a stílusukon."

Wolff nem ért egyet azzal, hogy Maldonado hozzáállásában kell a gyakori problémák okát keresni, szerinte nagyszerűen együtt lehet dolgozni a Williamset 2011 óta erősítő pilótával. "Önállóan is képes nagyon jó munkát végezni, mi pedig igyekszünk megteremteni neki ehhez a megfelelő körülményeket. Meggyőződésem, hogy ez működni fog, és Pastor sikereket ér el - mégpedig hamarosan" - vélekedett az igazgató, aki az utóbbi hónapokban egyre nagyobb szerepet vállal a Williams irányításában, sőt sokan Frank Williams utódját látják benne.

Az istálló másik versenyzője, Bruno Senna is több incidens részese volt az idény során, ő 24 pontjával jelenleg a bajnokság 15. helyén áll.