Vágólapra másolva!
A Lotus Hungaroringen mutatott tempója alapján a Red Bull és a Ferrari is esélyesnek tartja őket arra, hogy a világbajnoki címért harcoljanak.

A Lotus 2012-ben már többször bizonyította, hogy egyes futamokon képesek harcba szállni a győzelemért az élcsapatokkal. Eddigi legjobb formájukat a Magyar Nagydíjon mutatták, ahol először Romain Grosjean, majd Kimi Räikkönen veszélyeztette Lewis Hamilton győzelmét. Bár a britet nem tudták megelőzni, mindketten felállhattak a dobogóra. Räikkönen idén már ötödször, Grosjean pedig harmadszor ért célba a legjobb három között. A finn jelenleg ötödik a világbajnokságban, egy ponttal lemaradva Lewis Hamilton mögött, de a második helyen álló Mark Webber is csak nyolc ponttal előzi meg.

Annak ellenére, hogy a Lotus idén még egy futamot sem nyert meg, a Hungaroringen látott tempójuk alapján sokan a világbajnokság esélyesei közé sorolják őket. Ezzel egyetért a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is. "Nem csodálkozom Kimi teljesítményén, hiszen mindig is tudtam, hogy nagyon jó versenyző, ráadásul világbajnok is - csak akkor érhet el valaki ilyen sikereket, ha különleges képességekkel rendelkezik" - dicsérte volt versenyzőjét, aki pont a Ferrarival lett világbajnok 2007-ben.

Forrás: Farkas Péter [origo]

"Szerintem a Lotus nem szerzett annyi pontot, amennyit szerezhettek volna. Már a szezon eleje óta jó az autójuk, több pontjuk is lehetne" - vélekedett. A Lotus többször került hátrányba az autó meghibásodása miatt, Grosjean pedig az első körökben történt ütközéseivel veszített sok pontot. Domenicali szerint azonban az idény második felében még erősebbek lehetnek. "Úgy tűnik, a gumikkal is nagyon jól bánnak, a bajnokság hátralévő részében rendkívül jók lesznek."

A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint is számolni kell a Lotusszal a világbajnoki harc során. "Egész évben gyorsak voltak, és van két nagyszerű versenyzőjük. Kimi komoly tényező lehet a bajnokságban" - mondta az Autosportnak. "Csak egy pont a lemaradása Lewis mögött, és még hosszú az idény, ezért butaság lenne alábecsülnünk őt."

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael azonban úgy véli, a saját dolgukkal kell foglalkozniuk. "Valóban gyorsak, de attól még nem leszünk előrébb, hogy aggódunk miattuk. Az a lényeg, hogy a saját autónkat gyorsabbá tegyük."