Vágólapra másolva!
A Lotus a hockenheimi "katasztrófa" után ismét versenyképes volt az időmérőn. A Hungaroringen az első sorból rajtoló Romain Grosjean elárulta: hazudna, ha azt mondaná, hogy nem a győzelem jár a fejében.

Romain Grosjean rendkívül boldog, amiért pályafutása során először megszerezte a második helyet az időmérőn, így Lewis Hamilton mellől, az első sorból kezdheti meg a Magyar Nagydíjat. Bár a McLarentől több mint négy tizeddel maradt el, bízik benne, hogy a Lotus versenytempójának köszönhetően lesz esélye a futamon. Szerinte különösen fontos a csapat számára, hogy a Hockenheimben "katasztrofálisan" alakuló időmérő - Grosjean a 19., Räikkönen a 10. lett - után ismét gyorsak voltak egy körön.

"Nagyon boldog vagyok a második rajthely miatt, egy kicsit meg is lepődtem" - nyilatkozta az edzés után Grosjean, akinek a Hungaroringen sem indult jól a hétvégéje, pénteken ugyanis összetörte a Lotus orrkúpját. "A Magyar Nagydíjon különösen fontos a jó rajthely, hiszen itt nagyon nehéz előzni. Már régóta azt mondogatjuk, hogy a mezőny elejéről kell indulnunk - az első feladatot tehát elvégeztük. Remélhetőleg holnap is hozni tudjuk a szokás szerint remek versenytempónkat."

Fotó: Farkas Péter [origo]

A Lotustól már az idény eleje óta várják a győzelmet, Grosjean ennek ellenére nem érzi úgy, hogy nyomás alatt kell versenyeznie. Azt azonban nem titkolja, hogy mi a célja a holnapi futamon. "Ha bármelyikünk is azt mondaná, hogy nem a győzelemre gondolva vágunk bele egy versenyhétvégébe, hazudnánk. Így természetesen holnap is ez jár majd a fejünkben, de előtte minden feladatot el kell végeznünk: az időmérőn megtettük, amit kellett, de szükségem lesz egy jó rajtra, hibátlan kerékcserékre és nagyszerű versenytempóra is."

Kimi Räikkönen az ötödik rajthelyet tudta megszerezni, több mint három tizeddel volt lassabb csapattársánál. "Nem nyújtottunk rossz teljesítményt az időmérőn, de azért egy kicsit csalódott vagyok, hogy a döntő pillanatban nem tudtam gyorsabb lenni. Az autónk jónak tűnik, de nem tudtam egy kiemelkedő kört összerakni, amikor kellett volna" - ismerte el.