Vágólapra másolva!
Alain Prost, Jackie Stewart, Niki Lauda, Damon Hill és Jacques Villeneuve összesen 12 bajnoki címet szerzett a Forma-1-ben, és hétvégi győzelme után mindnyájan szuperlatívuszokban beszéltek Alonsóról.  

Fernando Alonso a Német Nagydíjon aratott győzelmével harmadik sikerét ünnepelte idén, és egyúttal 34 pontos előnyre tett szert a szezon korábbi részében rendkívül szoros bajnokságban. Formája azért is kiemelkedő, mert a Ferrari autója a téli tesztidőszakban és az idény első szakaszában harmatos teljesítményt nyújtott.

A korábbi Forma-1-es bajnokok nem győzik dicsérni a spanyolt. "Csodálkozom azokon a szavazásokon, melyek arra vonatkoznak, hogy ki a legjobb jelenleg a Forma-1-ben. Csodálkozom, hogy vannak kételyek, mert én nem kétlem, hogy Alonso a number one. Más dimenzióban van a többiekhez képest" - mondta Jackie Stewart. Háromszoros bajnok kollégája, Niki Lauda hozzátette: "Fernandónak olyan rálátása van a versenyre, mint senki másnak" - közölte. "Emlékeztet magamra, illetve egy kicsit (Alain) Prostra. Mindhármunknak nagyon jó az elemzőképessége." Az említett Prost is beszállt a méltatásba, szerinte Alonso "higgadtan cselekszik, és tudja, hogyan hozza ki a legtöbbet abból felszerelésből is, amely nem a legjobb."

1996 legjobbja, Damon Hill szerint "az, hogy a Ferrari ennyire erős, Alonsónak köszönhető." Az egy évvel később bajnokká koronázott Jacques Villeneuve pedig hozzátette, a spanyol "a bajnoki cím legnagyobb esélyese." Alonso korábban 2005-ben és 2006-ban, a Renault színeiben lett világbajnok.

Jelenlegi versenymérnöke, Andrea Stella nemrég beszélt arról, hogy a versenyző milyen sokoldalú. Bár nem szívesen rangsorolja a klasszisokat (Stella dolgozott korábban Michael Schumacherrel és Kimi Räikkönennel is), úgy véli, Alonso az egyik legjobb a Forma-1 történetében. "Ne akarják, hogy összehasonlításokat tegyek. Csupán azt gondolom, hogy a történelemből mindössze néhány versenyző állná meg az összevetést Fernando szintjével. Akár egy kézen is meglehetne számolni őket" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

"Nem használnám a tökéletesség fogalmát, mert mindig lehet fejlődni. De alig emlékszem olyan pilótára, aki bármilyen körülmények között ilyen szinten teljesített . Németországban köröztünk esőben, nedves pályán, szárazon, az összes gumitípuson. (Alonso) végig a legjobb volt."