Vágólapra másolva!
Romain Grosjean úgy véli, hatékonyabban dolgozna a csapat a versenyeken, ha hosszabb ideje tartana a munkakapcsolat a versenyzőkkel. Jelenleg sok idejük megy el arra, hogy átértékeljék a tavalyi tapasztalatokat, melyek más pilótáktól származnak. 

A Lotus lecserélte versenyzőpárosát az idei évre, Vitalij Petrovot és Bruno Sennát Kimi Räikkönen és Romain Grosjean váltotta az autóban. Egyelőre viszonylag jól teljesítenek, a finn négyszer, a francia kétszer állt dobogóra.

Grosjean azonban úgy érzi, még jobb lehetne a teljesítményük, ha a többi élcsapathoz hasonlóan több időt töltött volna már együtt a csapat és a versenyzők. "A Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren három, négy, öt éve együtt dolgozik a versenyzőivel, és már jól ismerik egymást. A pályára érve tudják, hogy mivel akarnak foglalkozni" - idézte a 26 éves pilótát az Autosport. "Amikor mi nekivágunk a versenyhétvégének, az előző évi adatok tanulmányozásával kezdünk, de az a baj, hogy akkor nem mi ültünk az autóban. Ezért időre van szükségünk, hogy átálljunk, és emiatt nem végzünk tökéletes munkát."

A Red Bull 2009, a Ferrari, a McLaren és a Mercedes 2010 óta dolgozik változatlan versenyzőfelállással. Grosjean szerint a Lotusnál is olajozottabban mehet a munka, ha eljutnak ilyen tartós kapcsolatig.

"Remélhetőleg jobban alakul minden, ha a következő szezonban is a csapatnál maradok. Akkor jobban kiindulhatnánk az idei tapasztalatokból, kedvezőbb beállításokkal nyithatnánk" - mondta. "Akkor már tudni fogjuk, hogy mi működik, és mi nem, amivel időt nyernénk ahhoz, hogy tökéletesen felkészüljünk."

Forrás: Lotus

Még nem tudni, hogy Grosjean marad-e a Lotusnál jövőre, de a francia optimistán beszélt saját helyzetéről. "Ha így folytatódnak a dolgok, akkor szerintem jó esélyeim lesznek" - nyilatkozta. "A tökéletesre törekszem, ezért nem mondom, hogy már elég jól teljesítettem. Igyekszem folyamatosan javulni."

Grosjean elsősorban a futamok korai szakaszában követett el hibákat, emiatt háromszor is korán kiesett. A háromszoros F1-es bajnok Jackie Stewart fel is ajánlotta neki a mentorálást, hogy kiküszöböljék a hibákat. Ilyen segítség igénybevétele azonban nem szokás a Forma-1-ben, és Grosjean sem érzi úgy, hogy szüksége lenne rá. "Vannak adataink és számítógépeink, melyek a legjobb edzőt jelentik a vezetés szempontjából" - mondta még a hétvégén.