Vágólapra másolva!
Jaime Alguersuarinak annyi ajánlata van, hogy száz százalékig biztos a visszatérésben, a sauberes szerződésért Heikki Kovalainennel küzdhet meg. Norbert Haug közben tagadja, hogy a Mercedes megkörnyékezte Sebastian Vettelt.

A 2012-es szezon félidejéhez közeledve egyre több híresztelés röppen fel a jövő évi pilótafelállással kapcsolatban. Bár a sajtó elsősorban Lewis Hamilton, Michael Schumacher és Felipe Massa jövőjével foglalkozik - mindhármuk szerződése lejár 2012 végén -, úgy tűnik, a középmezőnyben is jelentős változásokra számíthatunk. A Saubernél felszabadulhat egy hely 2013-ra, mivel Kamui Kobajasi megtartásához állítólag nem ragaszkodnak a svájciak. A japán helyére Heikki Kovalainent és Jaime Alguersuarit tartják a két fő esélyesnek.

Kovalainen a harmadik szezonját tölti a Caterhamnél, s bár állítása szerint remekül érzi magát a csapatnál, 2010 óta még pontot sem sikerült szereznie, így könnyen lehet, hogy új munkaadó után néz. Az elmúlt években nyújtott teljesítményére a hírek szerint több istálló is felfigyelt, így válogathat az ajánlatok közül. "Az a célom, hogy visszatérjek az élmezőnybe, de nem tudom, melyik csapattal" - nyilatkozta a Turun Sanomatnak a finn, aki a McLarentől került a 2010-ben Lotus néven debütáló csapathoz. "Egyértelmű, hogy ismét pontokért szeretnék harcolni."

A 30 éves Kovalainen elismerte, bármennyire is élvezi a versenyzést a Caterhamnél, nem szeretne további éveket tölteni a mezőny végén. "Ha elégendő mértékben fejlődik a csapat, akkor nem lenne értelme ezt a sok munkát kidobni az ablakon. De azt is figyelembe kell vennem, hogy már nem vagyok olyan fiatal" - jelentette ki. A pontszerzők közé vágyó Kovalainen vetélytársa lehet a Toro Rossótól tavaly menesztett Alguersuari, aki rendkívül magabiztos a jövőjével kapcsolatban.

Forrás: Toro Rosso

"Jövőre ismét versenyezni fogok, ez száz százalék" - nyilatkozta az EFE hírügynökségnek. Idén sem szakadt el a Forma-1-től, a Pirelli hivatalos tesztpilótájaként dolgozik, így folyamatosan tűzközelben maradt. "Sok lehetőségem és ajánlatom van" - folytatta. "Biztos vagyok benne, hogy jövőre visszatérek a Forma-1-be, függetlenül a többi versenyző esetleges átigazolásától."

A 22 éves versenyző ráadásul nem éri be egy kisebb csapat szerződésével. "Nyilvánvalóan nem egy győztes autót kérek, de rendszeresen a legjobb tíz között szeretnék végezni" - mondta. "Az idei mezőnyből a Williams, a Sauber és a Force India is képes erre. Jó lenne egy hasonló csapathoz szerződni."

Találgatások övezik a Mercedes 2013-as pilótafelállását is, hiszen továbbra sem lehet tudni, hogy Michael Schumacher folytatja-e pályafutását. Bár a német legutóbbi nyilatkozatai a hosszabbításra utalnak, több versenyzőt is hírbe hoztak a Mercedesszel. A legújabb találgatások szerint Sebastian Vettelre vetettek szemet, aki 2014-ig a Red Bull-lal áll szerződésben, de elképzelhető, hogy bizonyos feltételek esetén már a következő szezon után elhagyhatja az istállót. Norbert Haug szerint azonban nem szabad hinni a pletykáknak. "Akkorát nem, hogy beszélnünk kellene róla a sajtóban" - válaszolta a Mercedes sportigazgatója arra a kérdésre, hogy mekkora érdeklődést vált ki a címvédő a csapat vezetőségéből.