Vágólapra másolva!
A versenymérnök szerint, aki mindhármukkal dolgozott együtt, Alonsónak az az erőssége, hogy nincs gyengéje. Andrea Stella azt mondja, Michael Schumacher néha túl agresszív volt, Kimi Räikkönen pedig nem mindig érzett rá az autóra.

A 41 éves Andrea Stella pályafutásának kezdete óta a Ferrarinál dolgozik mérnökként. A 2000-es évek első felében Michael Schumacher adatelemző mérnöke volt, később Kimi Räikkönen oldalán dolgozott, és 2009-ben ő lett a finn versenymérnöke. Egy évvel később a Räikkönen helyére leigazolt Fernando Alonso mérnökeként folytatta karrierjét, akivel azóta jó kapcsolatot alakított ki.

"Fontos, hogy tudjuk, mit kíván a versenyző, mi kell ahhoz, hogy gyors legyen. Ezen a téren együtt fejlődtünk az elmúlt két és fél évben, amióta együtt dolgozunk Fernandóval" - jelentette ki a Ferrari honlapjának. Méltatta Alonsót, szerinte a spanyol alig sebezhető. "Fernando erőssége lényegében az, hogy nincs gyenge pontja! Minden körülmények között erős, száraz pályán és zuhogó esőben egyaránt. A pályán kívül következetes és erős lelkileg, ami nagyon fontos a mai Forma-1-ben."

Alonso eddig nyolc futamgyőzelmet aratott a Ferrarival, de a bajnoki címet még nem sikerült elhódítania. 2010-ben közel állt ehhez, azonban az utolsó versenyen egy taktikai malőr miatt nem járt sikerrel. Idén újra reális esélye van a végső diadalra, a bajnokság féltávját jelentő Német nagydíj előtt 13 ponttal vezeti a tabellát.

Forrás: Ferrari

Stella említést tett Schumacherről és Räikkönenről is, akikkel korábban dolgozott együtt. "Michael kiváló versenyző. A futamokon nagyon erős volt, és az autó farát rendkívül jól uralta. Ebből a szempontból roppant tehetséges, még ha időnként kicsit túl agresszív is volt a versenyeken" - mondta.

"Kimi szélsebes volt, amikor az autója egy megadott tartományon belül működött. Ilyenkor a leggyorsabb is tudott lenni. Amikor azonban nem volt ebben a tartományban, keményebben kellett dolgoznunk vele, hogy optimálissá tegyük számára az autót."

Idén emlékezetes jelenet volt, amikor Stella Valenciában együtt állt a dobogón Alonsóval, Schumacherrel és Räikkönennel. Ennek apropója az volt, hogy ő vette át a Ferrarinak a győzelemért járó trófeát.