Vágólapra másolva!
Eric Boullier nem bosszankodik amiatt, hogy a tempója alapján az élmezőnybe tartozó Lotus még nem tudott futamot nyerni. Szerinte csak az időmérőn kellene javulniuk.

A Lotus a szezon eleje óta meglepően jó formát mutat: Kimi Räikkönen és Romain Grosjean eddig összesen ötször állhatott dobogóra, a csapat pedig a harmadik helyen áll a konstruktőrök bajnokságában, két ponttal még a McLarent is megelőzve. Bár folyamatosan az élmezőnyben autóznak, győzelmet egyelőre nem sikerült aratniuk, pedig erre még az összességében gyengébb teljesítményt nyújtó Mercedes és Williams is képes volt. A csapatfőnök, Eric Boullier szerint azonban nincs ok az aggodalomra.

"Bosszankodásnak nyoma sincs" - nyilatkozta az Autosportnak. "Még csak a szezon kilencedik versenyén vagyunk túl. Tizenegy futam hátravan, így egyszer a mi időnk is eljön. Mindig az élmezőnyben autózunk, tehát előbb-utóbb győzni is fogunk."

A Lotus tempója a legutóbbi versenyen, Silverstone-ban is meggyőző volt, de ezt ezúttal sem tudták kihasználni. Az időmérőn nem tudták kihozni a maximumot az autóból: Grosjean a Q2 végén megpördült, s bár továbbjutott, nem tudta folytatni az edzést, Räikkönent pedig KERS-problémák hátráltatták, így hatodik lett. Boullier úgy véli, a hibák nélkül lett volna esélyük a vasárnapi győzelemre, ahol végül az ötödik és a hatodik helyen értek célba.

"Ha Kimi autóján korábban lecseréltük volna a kerekeket, talán jobb rajtpozíciót szerzett volna, akár az első négy hely valamelyikét is. Az előnyösebb rajthelyről pedig megnyerhettük volna a futamot. Egyértelmű, hogy ez a kulcs" - jelentette ki. "A versenyzőink gyorsak a futamon, és a stratégiánk is jó. De ha az időmérőn nem teljesítünk jobban, akkor a versenyen sem tudunk előkelőbb helyen végezni" - folytatta, majd hozzátette: az élmezőnyből indulva annak is kisebb lenne az esélye, hogy rajtbalesetbe keveredjenek. Grosjeannak ugyanis idén már többször is az első kör után kellett feladnia a futamot.