Vágólapra másolva!
Mindkét csapatnál elégedettek a formájukkal, viszont nem gondolják úgy, hogy innentől kettejük között fog eldőlni a bajnoki címek sorsa.  

A jelek szerint a Red Bullnak és a Ferrarinak sikerült elszakadnia a többi csapattól az eddig rendkívül kiegyenlített erősorrendben. Két versennyel ezelőtt, a valenciai Európa Nagydíjon mindkét csapat jelentős újításokat vetett be, ennek köszönhetően az autójuk tempója sokat javult.

Valenciában Sebastian Vettel sokáig magabiztosan haladt az élen, amíg műszaki hibát nem szenvedett, így végül a középmezőnyből előretörő Fernando Alonso nyert. A Brit Nagydíjon már egyértelműen a Red Bull és a Ferrari uralta a terepet, az ő versenyzőik értek célba az első négy helyen.

Bár a két csapat kiemelkedett a mezőnyből a hétvégén, egyik istállónál sem ringatják kényelembe magukat. A Red Bullt irányító Christian Horner leszögezte, hogy például a kissé visszaeső McLarent vagy Mercedest sem szabad figyelmen kívül hagyni. "Egyik fontos résztvevőt sem írhatjuk le a bajnokságban. Még tömérdek verseny hátravan különböző pályákon" - mondta. Azt ugyanakkor elismerte, hogy biztató a csapat formája.

"Valenciában sok önbizalomra tettünk szert. Most már kétfajta pályán is gyorsak voltunk, és reméljük, hogy ez a bajnokság hátralévő részében is így marad" - közölte.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szintén lát még tartalékot az ellenfelekben. "Ha rápillantunk a Silverstone-ban első négy helyen végző autóra, elmondhatjuk, hogy a teljesítményünk a megfelelő irányba tart. De a bajnokság még mindig nagyon nyitott" - mondta. "Őszintén szólva, nem gondolom, hogy a többiek mögöttünk maradnak. Biztos vagyok benne, hogy a McLaren küzdeni fog a visszavágásért, és a többiek is roppant közel vannak." Domenicali a Red Bull mellett elsősorban a Lotus szereplését emeli ki.

A tabellát Fernando Alonso (Ferrari) vezeti 129 ponttal, őt a 116 pontos Mark Webber (Red Bull) és a 100 pontos Sebastian Vettel (Red Bull) követi. A konstruktőri bajnokságban szintén a Red Bull és a Ferrari áll az élen.