Vágólapra másolva!
Pastor Maldonado annak ellenére sem akar változtatni a vezetési stílusán, hogy idén már több versenyt ütközés miatt kellett feladnia, Valenciában pedig meg is büntették emiatt.

Pastor Maldonado soha sem az óvatos vezetési stílusáról volt ismert, és idén sem cáfolta meg a róla kialakult képet. Bár Barcelonában megszerezte élete első futamgyőzelmét, a szezonnyitón Fernando Alonsót üldözve az utolsó körben összetörte az autóját, Monacóban szintén falhoz csapta az FW34-et, két hete az Európai Nagydíjon pedig Lewis Hamiltonnal akadt össze.

Bár Valenciában a sportfelügyelők őt találták hibásnak, és büntetést is kiszabtak rá, nem érzi úgy, hogy változtatnia kellene a vezetési stílusán.

"Egy kicsit balszerencsés voltam az elmúlt néhány versenyen" - fogalmazott a venezuelai, aki szerint Hamilton volt a kelleténél agresszívabb a védekezés során. "Az utolsó futamot különösen nehéz megítélni. Lewis 3 másodpercet vesztett körönként, én pedig megláttam az esélyt, hogy dobogóra álljak."

"Előre tekintek. Ugyanúgy fogok vezetni továbbra is. Keményen kell nyomnunk a gázt, főleg most, amikor ennyire szoros a küzdelem, s emiatt minden a versenyzőkön múlik " - tette hozzá.