Vágólapra másolva!
Két szimuláció arról, hogy mire készülhetnek a Forma-1-es versenyzők, ha megvalósul a Londoni Nagydíj terve. Az autók a Westminster, a Big Ben és a Buckingham palota tövében száguldanának.

"A kedvenc kanyarom a Trafalgar Square-nél lenne. A belső íven lehetne elfordulni éppen a diadalív előtt, alighanem a legfélelmetesebb kanyarban, amelyben valaha vezettem" - mondja Jenson Button vigyorogva a tervezett londoni nagydíjnak otthont adó utcai pályáról készült fantáziavideón. "Ha ketten érkeznének meg ide egymás mellett, mivel csak egy sáv van, az egyiküknek muszáj volna elvennie a gázt" - kontráz rá Lewis Hamilton. "A tökösebb maradna elöl."

Bernie Ecclestone a múlt héten vetette fel újra, hogy Forma-1-es versenyt lehetne rendezni a brit fővárosban. Mivel a metropolisznak - amely a világ három legnépszerűbb turistaközpontjának egyike - nincs szüksége különösebb promócióra, ezért valószínűleg nem fizetne a versenyért, Ecclestone állítólag hajlandó lenne átvállalni a várhatóan kb. 30 millió dolláros költségeket.

Az ígéretét azonban kétkedve fogadta a szaksajtó, az időzítés alapján gyanítva, hogy az ötlet csupán figyelemelterelés a részéről, miután hajdani üzlettársát, Gerhard Gribkowskyt egy müncheni bíróság nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélte, amiért kenőpénzt fogadott el tőle. A The Times komolyan tálalta az elképzelést, az ismert szakíró, Joe Saward viszont "Londoni Nagydíj...? Miért nem rendezünk futamot a Marson inkább?" címmel tett közzé róla egy szkeptikus hangvételű bejegyzést a blogján. Emlékeztetett arra is, hogy az Autosport harminc évvel ezelőtt április 1-ji kiadásában foglalkozott a londoni F1 ötletével.

Button és Hamilton mesél a pályáról, a kommentáror Martin Brundle és David Croft

A videók alapján kár, hogy a futam valószínűleg merő fantázia marad, mert a belső kamerás szimulációból úgy tűnik, a vonalvezetés izgalmas lenne, és a keskeny, mégis gyors kanyarok némelyike alaposan megizzasztaná a versenyzőket.

Az autóból nézve ilyen lenne a Westminster és a Big Ben tövében száguldnozni