Vágólapra másolva!
Az FIA figyelmezette a németet az Európa Nagydíj utáni nyilatkozatai miatt, hogy jobban meg kellene válogatnia a szavait.

Az Európa Nagydíjat Sebastian Vettel az idei évben még senkitől nem látott fölénnyel uralta, a nagy előnnyel megszerzett pole pozíciója után a futamon is elhúzott a többiektől. A versenytáv feléhez közeledve már több mint húsz másodperces előnnyel vezetett, ekkor azonban beküldték a Safety Cart a pályán lévő törmelékek miatt. Vettel a futam után kritizálta a versenybíróság döntését, mert szerinte csak azért vetették be a biztonsági autót, hogy őt megfosszás az előnyéttől, így téve izgalmasabbá a futamot.

A német Kölner Express című újság szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem nézte jó szemmel a versenyt egyébként néhány körrel később feladni kényszerülő Vettel nyilatkozatát, ezért nem hivatalos "próbaidő" alá helyezték a németet. Az FIA-nak az idény elején az sem tetszett, hogy a címvédő mazsolának nevezte Narain Karthikeyant, miután összeütköztek a vizes pályán.

"Tudjuk, hogy Vettel egy csalódást keltő eredmény után gyakran enged meg magának kemény kijelentéseket. Ezzel pedig nem mutat jó példát" - idéz az újság egy meg nem nevezett FIA-illetékest.

A Német Autósport Szövetség elnöke, Hans-Joachim Stuck is figyelmeztette honfitársát, hogy szerinte az FIA beidézheti őt "sportszerűtlen viselkedés" miatt. "Sebastiannak meg kellene tanulnia, hogyan legyen jó vesztes" - vélekedett.

Forrás: AFP