Vágólapra másolva!
Bár megengedték volna neki a sportfelügyelők, hogy a kihagyott időmérő után rajthoz álljon a versenyen, bélfertőzése miatt végül nélküle rendezik meg az Európa Nagydíjat.

Napok óta bélproblémától szenved Timo Glock, a Marussia versenyzője, emiatt az Európa Nagydíj pénteki edzésnapján is kevesebb kört tett meg a szokásosnál. Szombaton a délelőtti gyakorláson még részt vett, de az időmérőn már nem, és az orvosi stáb javaslatára végül az a döntés született, hogy ki kell hagynia a vasárnapi futamot. A sportfelügyelők egyébként annak ellenére megadták volna a rajtengedélyt az utolsó startkocka Glocknak, hogy nem vett részt a kvalifikáción, ugyanis a hétvégén futott olyan kört, amely teljesíti a 107 százalékos limitidőt.

A Marussia közleményben jelentette be a döntést. "Timót kivizsgálták az orvosok tegnap délután, és a tünetek arra utalnak, hogy bélfertőzése van. Azt tanácsolták neki, hogy a panaszokat figyelembe véve nem lenne helyes, ha versenyezne, és inkább a gyógyulásra kellene koncentrálnia" - áll a közleményben. "Timo az estét a szállodában töltötte Valenciában, jó hangulatban és csak vasárnap délután fog hazautazni."

A csapatot így egyedül Charles Pic fogja képviselni a versenyen. A következő nagydíjat Silverstone-ban rendezik két hét múlva.