Vágólapra másolva!
A 2012-es Európa Nagydíj utolsó körében összeakadt Pastor Maldonado Williamse Lewis Hamilton McLarenjével. A brit kiesett, a venezuelai továbbment törött első szárnnyal, és pontot is szerzett - volna.

Pastor Maldonado úgy érzi, Lewis Hamilton hibájából ütköztek össze az Európa Nagydíj utolsó előtti körében. A Williams versenyzője a frissebb gumikon keményen támadta a britet, aki a hosszú egyenes utáni jobbosban a belső ívet védte, de a kanyar kijáratánál nem hagyott helyet a Williamsnek. Maldonado lement a pályáról, és amikor visszatért rá, megdobta a kerékvető, így a következő balkanyarban az autója beleugratott a McLaren bal oldalába. Ettől Hamilton autója belerohant a falba, és ott is ragadt.

Maldonado szerint nem lett volna semmi baj, ha Hamilton hagy neki elég helyet a jobbkanyarban. "Megpróbált leszorítani, egyáltalán nem hagyott nekem helyet" - mondta Hamiltonról. "Emiatt átpattogtam egy kerékvetőn, és nem tudtam elkerülni a balesetet. Fogalmam sincs, miért vezetett így. Nagyon agresszíven mozdult felém."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=nVE80XA6SEcyjWuz

Maldonado szerint Hamiltonnak el kell volna fogadnia, hogy a kopott gumijai miatt úgyis megelőzik. "Nem tudom, miért csinálta ezt" - tette hozzá a williamses. "Nagyon küszködött a gumikkal. Teljesen elvesztette a tapadást, és akkor nekem nagyon jó volt a tempóm."

"A gumijaim elfogytak" - nyilatkozta Hamilton a verseny után. "Nem tudom, hol végeztem volna. Az utolsó körben, vagy a körül teljesen elkoptak a gumik, majdnem olyan volt, mintha defektem lett volna hátul." Amikor arról kérdezték, hogy miért nem hagyta a sokkal frissebb gumikon érkező Maldonadót előzni, így felelt: "Soha nem hagyjuk, hogy 'csak úgy' megelőzzenek, minden elérhető pozícióért versenyezni kell."

"Nem igazán tudom, mit történt, hogy őszinte legyek. Bementem a kanyarba, és nem jöttem ki belőle. Olyan gyorsan zajlott le az egész, tényleg nem emlékszem, mi történt. Csak az van meg, hogy ülök a falban, egy körrel a vége előtt" - folytatta. "Néha a szívedet-lelkedet kiteszed, és ha nem jönnek azok az eredmények, amelyekért, úgy érzed, hogy megdolgoztál, akkor azt nagyon nehéz feldolgozni, de ilyen az élet."

A baleset után Maldonado a negyedikről a tizedik helyre esett vissza, de első szárny nélkül is célba ért, és pontot szerzett, míg Hamilton kiesett. A brit olyan dühös lett, hogy kihajította a több millió forintot érő kormányt a McLarenből. Az ügy azonban még nem zárult le, mert a sportfelügyelők is vizsgálatot indítottak miatta, s büntetésből végül 20 másodpercet hozzáadtak Maldonado idejéhez. Ezzel visszaesett a 12. helyre, így az utolsó pontszerző helyet éppen csapattársa, Bruno Senna örökölte meg tőle.