Vágólapra másolva!
Susie Wolff, a grove-i istálló tesztpilótája jövő héten próbálhatja ki először az idei versenyautót egy egyenesfutási teszten.

Susie Wolff, akit leánykori nevén (Susie Stoddart) talán többen ismernek, elárulta az osztrák ORF televíziónak, hogy a jövő héten ki fogja próbálni a Williams idei autóját. A szabályok által lehetővé tett egyenesfutási tesztet Barcelona mellett rendezik meg kedden. A 29 éves versenyzőnő tavaly ment hozzá Toto Wolff osztrák üzletemberhez, aki a Williams istálló egyik fő részvényese 2009 óta, és maga is autóversenyző.

"Szerencsés vagyok, mert jól tudok egyenesen menni" - viccelődött a 2006 óta a DTM-ben induló skót hölgy. Susie Wolff azt is elárulta, van rá esély, hogy idén egy rendes versenypályán is vezethesse majd a Williams FW34-est. "Készen állok és várok rá, de nem hiszem, hogy erre október előtt sor kerülhet."

A fiatal versenyzők hagyományos tesztje várhatóan novemberben lesz Abu-Dzabiban, ezen azok a versenyzők vehetnek részt, akik a karrierjük során eddig legfeljebb két F1-es nagydíjon álltak rajthoz. "Még mindig van egy kis időm, hogy edzem a nyakam" - folytatta Wolff. "Szerintem a jövőben sálat vagy nagyon hosszú hajat kell majd viselnem, olyan vastag lesz a nyakam" - tette hozzá mosolyogva.