Vágólapra másolva!
A csapat után a finn is cáfolta, hogy az utóbbi időben, a kormányszervóval kapcsolatos viszontagságok miatt nem felhőtlen a kapcsolatuk.

Az elmúlt hetekben egyre több találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Lotus kiábrándult Kimi Räikkönenből, aki túl flegmán kezeli, hogy a csapat rendszeresen új kormányszervót fejleszt számára. Állítólag már hat különböző változatot készítettek neki, de egyikkel sem volt elégedett, sőt a monacói első szabadedzésen egyetlen kör után visszatért a garázsba, mert vezethetetlennek minősítette az autóját.

Ám amikor Valenciában arról faggatták, hogy valóban megromlott-e a viszonya a Lotusszal, amit egyébként az istálló is cáfolt, Räikkönen azt felelte: "Fogalmam sincs, honnan veszik ezt. Kérdezzék meg a csapatot, tőlük megtudhatják az igazat." A finn hangsúlyozta, hogy boldog a Lotusnál. "Miért ne lennék?" - firtatta.

Azt ugyanakkor elismerte, hogy bosszús, amiért az E20 jó formája ellenére egy futamot sem tudott nyerni, miközben az első hét nagydíjon hét különböző versenyző diadalmaskodott. "Ha az ember folyamatosan jó eredményeket ér el, és közel kerül a győzelemhez, természetesen csalódott lesz, ha mégsem jön össze neki" - mondta Räikkönen, aki Bahreinben az 1. helyért támadta Sebastian Vettelt.

"Viszont ha a szezon kezdete előtt tették volna fel a kérdést, hogy ilyen eredményekkel elégedett lennék-e, habozás nélkül igennel válaszoltam volna."

Két dobogós helyezésével és 55 pontjával Räikkönen jelenleg 6. az összetettben, csupán 2 ponttal előzve meg csapattársát, a dobogón eddig szintén kétszer álló Romain Grosjeant.