Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke maximálisan elégedett a spanyol teljesítményével, szerinte többet nem is várhatnának el tőle. Nevetségesnek tartja az Alonso fizetéséről szóló híreszteléseket.

Fernando Alonso a harmadik szezonját tölti a Ferrarinál, s bár az áhított világbajnoki címet egyelőre nem sikerült megszereznie, a csapat teljesen elégedett a teljesítményével. Stefano Domenicali szerint nem a spanyolon múlt, hogy az elmúlt két évben nem tudták megnyerni a bajnokságot, ő ugyanis mindent megtesz a sikerért. Az idei szezonban sem lehet elmozdítani a tabella elejéről - jelenleg két pontra van az élen álló Lewis Hamiltontól -, pedig a Ferrari az első futamokon sokat küszködött az autóval.

"Hibátlanul és pontosan dolgozik a mérnökeivel, az egész csapat számára példát mutat" - nyilatkozta a csapatfőnök az EFE hírügynökségnek, majd párhuzamot vont a Ferrarinál 2000 és 2004 között öt világbajnoki címet szerző Michael Schumacher és Alonso között. "Szakmai szempontból sok közös tulajdonságuk van Michaellel. Nagyon, nagyon jó versenyző" - jelentette ki. "Többet nem is kérhetünk tőle. Fantasztikus, mennyire versenyképes, és milyen jó a hozzáállása."

Az utóbbi időben Alonso fizetése szolgáltatott témát az újságíróknak, a Business Book GP 2012-ben megjelent adatok szerint ugyanis ő a mezőny legjobban fizetett versenyzője, évente körülbelül 30 millió eurót kap a csapattól. Domenicali cáfolta, hogy ennyi pénzt fizetnek Alonsónak, szerinte ez nem áll arányban a Ferrari által a Forma-1-be fektetett összeggel. Az olaszok ráadásul a közelmúltban többször hangoztatták, hogy az F1-ben drasztikusan csökkenteni kellene az istállók költségeit.

"Olvastam a cikket Fernando fizetéséről, de teljesen nevetséges, amit írnak, nem felel meg a valóságnak" - állította Domenicali. "Könnyű a pénzről beszélni, de félrevezető lehet, amit egyesek írnak - ráadásul néha előre megfontolt szándékkal."