Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve szerint Romain Grosjean meggyőzőbb teljesítményt nyújt, mint a kormányzással bajlódó csapattársa. A Lotus egyik munkatársa elárulta, hogy már hat különböző kormányszervót fejlesztettek a finn kedvéért, de többet nem fognak.

Kimi Räikkönen a téli tesztek óta küszködik a Lotus kormányzásával, még nem sikerült olyan beállítást találniuk, mellyel teljesen elégedett lenne. Bár egyes futamokon így is nagyszerű teljesítményre képes - Bahreinben és Barcelonában a dobogóra is felállhatott -, és a csapat elégedetten nyilatkozott róla, sokak szerint már nem olyan harmonikus a viszonyuk, mint az idény elején.

A Lotus egyik, nevét elhallgatni kívánó munkatársa elárulta: már hat különböző kormányszervót készítettek világbajnok versenyzőjüknek, ő azonban egyikkel sem volt teljes mértékben megelégedve. Az első monacói szabadedzésen ráadásul csak egy ellenőrző kört tett meg a legújabb változattal, mert szerinte vezethetetlen volt vele az autója. "Most úgy bánunk vele, mint egy gyerekkel" - nyilatkozta a csapattag a Speed Weeknek. "Leraktunk elé hat nyalókát, és egyet választhat közülük. Hét kormányszervót már nem fogunk fejleszteni neki."

Forrás: Lotus

A Kanadai Nagydíjon a Sky Sports szakértőjeként dolgozó lévő Jacques Villeneuve szerint a Lotus akár le is cserélheti Räikkönent, ha a finn formája nem javul. Az elmúlt két futamon ugyanis csak a nyolcadik illetve a kilencedik helyes sikerült célba érnie, pedig Villeneuve úgy véli, a Lotus egy jobb versenyzővel akár vezethetné is a világbajnokságot. Romain Grosjean az eddigi hét nagydíjon ötször volt gyorsabb a csapattársánál az időmérőn, és három kiesése ellenére csak két ponttal gyűjtött nála kevesebbet.

"Ha csak a teljesítményt nézzük, Grosjean általában jobb nála, ezért úgy gondolom, akár ki is rúghatják" - nyilatkozta az 1997-es világbajnok az Auto Hebdónak. Korábbi ellenfele, Mika Salo viszont nem ért vele egyet, szerinte Räikkönen továbbra is jó viszonyt ápol a csapattal.

"Még mindig úgy gondolom, hogy Kimi az idén futamot fog nyerni. Láthatóan jó a kapcsolata a csapattal. Bár vannak problémák, a hangulat továbbra is nagyszerű. A sajtóban sokan arra utalgatnak, hogy elválhatnak az útjaik, de az igazság ennek pont az ellenkezője" - nyilatkozta a finn az MTV3-nak, bár azt ő is elismerte, hogy honfitársa jelenleg küszködik. "Kimi vezetési képességi ugyanolyan jók maradtak, de az igényeivel kapcsolatban még nem sikerült dűlőre jutniuk a csapattal. Ami Jacques Villeneuve véleményét illeti, kétlem, hogy akár egy szót is beszélt volna Kimivel a problémáról. Ő teljesen kívülálló az ügyben."