Vágólapra másolva!
Jóval kevesebben vásároltak jegyet az Európa Nagydíjra, mint az elmúlt években, ezért idén csak 45 ezer ülőhelyet biztosítanak - így legalább teltház lesz.

Tizenöt százalékkal csökkentik az ülőhelyek számát a jövő hétvégi Európa Nagydíjon, mivel a gazdasági válság miatt idén jóval kevesebb jegyet tudtak eladni elővételben, mint a korábbi években. A valenciai pálya 2008 óta a versenynaptár része, az évek során azonban folyamatosan csökkent a futam látogatottsága.

Kedden sajtótájékoztatót tartottak a verseny szervezői, ahol elmondták, az idei jegyek 64 százalékát külföldi rajongóknak adták el. Mivel összességében is kevesebb látogatóra számítanak, mint az elmúlt években, egyes lelátókat megszüntetnek, illetve átalakítanak: a teltház érdekében csak 45 ezer helyet biztosítanak a nézőknek. A versenynaptár többi futamával összevetve ez kifejezetten alacsony nézőszámot jelent.

Könnyen előfordulhat, hogy jövőre nem is rendeznek versenyt Valenciában, mert 2013-tól a költségek csökkentése érdekében valószínűleg évenkénti váltásban kerül sor a két spanyolországi futamra. A hírek szerint a következő idényben Barcelona láthatja vendégül a Forma-1-et. A Spanyol Automobil Szövetség (RACC) elnöke, Carlos Gracia azonban elmondta, a valenciai pályát mindenképpen a Forma-1-ben szeretnék tartani.

"Kétségtelen, hogy a verseny fellendíti a turizmust Valenciában, aminek pozitív gazdasági hatásai is vannak" - mondta a sajtótájékoztatón. "A Valenciában rendezett nagydíj egy világszerte elismert esemény, és bebizonyosodott, hogy globális hírneve miatt sokkal több előny származik belőle, mint amennyit költenünk kell rá."