Vágólapra másolva!
Az amerikai showban a Forma-1-et népszerűsítette, a műsorvezető kifaggatta a KERS-ről és a DRS-ről is.

A gyorsasága mellett a humorérzékéről is ismert Sebastian Vettel ideális alany a tévészerepléshez, így aztán borítékolható volt, hogy a nézők nem fognak kókadozni az unalomtól, ha ő lesz a híres David Letterman-show vendége. Erre a Kanadai Nagydíj utáni hétfőn este került sor, miután Vettel egy Lexusszal végigrepesztett a Forma-1 vérkeringéséhez jövőre csatlakozó New Jersey-i pálya tervezett vonalvezetésén.

A Red Bull versenyzője Letterman vendégeként az európai gyökerű F1-et igyekezett népszerűsíteni, amelynek az USA-ban a kulturális különbségek miatt soha nem sikerült igazán megvetnie a lábát. Vettel éppen az ezidáig utolsónak számító, 2007-es USA Nagydíjon mutatkozott be, amit még Indianapolisban rendeztek. A világbajnoki sorozat idén Austinban tér vissza az államokba, de jövőre már New Jersey utcái is otthont fognak adni egy versenynek. "A vonalvezetés nagyon gyorsnak tűnik. Tökösnek kell lenni hozzá" - mondta vigyorogva Vettel, sőt mutatta is, enyhén megbotránkoztatva Lettermant.

Aki erősködött, hogy a nagydíjat mégiscsak az autósport észak-amerikai Mekkájában, Indianapolisban kellene rendezni, sőt felvetette a milliódolláros ötletet, miszerint a legendás Indy 500-at bele kellene venni az F1-es világbajnokságba. Vettel nem csapta le a magas labdát azzal, hogy 1950 és 1960 között pontosan így volt...


A műsor egyik bejátszásában az látható, amint Vettel három és fél évesen gokartozik, alig érve el a pedálokat. "Mivel a pálya nagyon szűk volt, és nem lehetett rendesen bevenni a kanyarokat, édesapám mindig vizet locsolt oda egy vödörből, hogy csúsztathassam a gokartot" - kommentálta a videót a 24 éves német. "Aztán néha odadobta elém a vödröt, hogy megállni is megtanuljak..."

Letterman elmagyaráztatta a KERS és a DRS rejtelmeit is, az utóbbira Vettel azt mondta, "komplikált cucc", de szerinte még nem vált miatta mesterkéltté a versenyzés. Elmesélte továbbá, hogy amikor a montreali futam után az USA-ba utazott, a határon "a vámos feltette a szokásos kérdést, hogy milyen céllal látogattam Kanadába. Azt feleltem, a nagydíjra jöttem. Erre visszakérdezett: 'És jó ülőhelyet kapott?'"