Vágólapra másolva!
Kicsit csalódott, amiért nem végzett előrébb a Kanadai Nagydíjon, de örül, hogy az autója az előző versenyen is erősen teljesített.

Zsinórban másodszor zárt halvány hétvégét Kimi Räikkönen, aki monacói 9. helye után Montrealban csak 8. lett, miközben csapattársa, Romain Grosjean legutóbb a dobogóra is felállhatott. A Lotus finn versenyzőjének problémái az időmérőn kezdődtek, amikor a rosszul működő differenciálmű miatt nem érezte tökéletesnek az autóját, így kiesett a Q2-ben.

Bár a futamon sikerült előrébb lépnie, maradt benne hiányérzet. "Javítottunk pár helyet a rajtpozíciónkhoz képest, de még előrébb végezhettünk volna, ha másképp alakulnak a dolgok. Elég sokáig beragadtam lassabb autók mögé, és sajnos a bokszkiállással sem tudtam átugrani őket. Kár, de ilyen a versenyzés" - mondta a Lotus honlapján megjelent interjúban. "Összességében kissé bosszantó volt a hétvége, mert többet is elérhettünk volna. Ugyanakkor szereztünk néhány pontot, ami fontos a bajnokság szempontjából. Továbblépünk a történteken, legközelebb igyekszünk jobban teljesíteni."

Räikkönent optimizmussal tölti el az E20 tempója, szerinte erre alapozva a Lotus sikeresen szerepelhet a következő nagydíjakon. "A versenyen sokkal jobb volt az autó" - közölte. "Nem voltam teljesen elégedett vele, de sokat javult szombathoz képest. Ráadásul azt tapasztaltuk, hogy egy újabb pályán ment jól, ami bíztató a jövőre nézve."

A naptár következő, nyári állomásai az Európa, Brit, Német és Magyar Nagydíj lesznek, melyeken a csapatfőnök Eric Boullier is eredményes szereplést vár az istállótól.