Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke szerint Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel közül kerül majd ki a világbajnokság győztese. Valenciában már pole pozíciót vár a csapattól.

Bár a 2012-es szezon első hét futama alapján még mindig nem lehet komolyabb következtetést levonni az erőviszonyokat illetően, Stefano Domenciali úgy véli, a bajnokság jelenlegi éllovasai az idény végéig harcban lesznek egymással a bajnoki címért. Az eddigi hét versenyt hét különböző versenyző nyerte meg, és a bajnokság is rendkívül szoros: Lewis Hamiltont, Fernando Alonsót és Sebastian Vettelt csupán három pont választja el egymástól az élen.

"Talán Valencia után más lesz a helyzet, hiszen idén mindenki megváltoztatja a véleményét minden futam után. De őszintén szólva én úgy gondolom, ez a három versenyző fog a bajnoki címért harcolni" - nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke. A Kanadai Nagydíj előtt Alonso vezette a bajnokságot, és sokáig úgy tűnt, az élen is marad, a futam végén azonban annyira elhasználódtak a gumijai, hogy néhány körön belül az elsőről az ötödik helyre esett vissza.

"Csalódott vagyok a futam miatt, hiszen nem szereztünk annyi pontot, amennyit kellett volna" - ismerte el az olasz. "Másrészről viszont örülhetünk, hiszen az autónk ismét versenyképes volt, és az a legfontosabb, hogy a bajnokság még mindig teljesen nyitott. Hamilton vezet, de Alonso csak két pontra áll mögötte a második helyen, és még sok futam van hátra."

Az idény eleje óta folyamatosan fejlődő Ferrari Montrealban már az időmérőn is javulni tudott, Alonso a harmadik, Felipe Massa pedig a hatodik rajthelyet szerezte meg. Domenicali szerint azonban addig nem lehetnek elégedettek, amíg nem sikerül az élről indulniuk. Ez legutóbb a 2010-es Szingapúri Nagydíjon sikerült nekik.

"Valenciába is fejlesztésekkel érkezünk. A fő célunk nem az lesz, hogy a kanadai időmérőhöz hasonlóan a pole pozícióért harcoljunk, hanem az, hogy ilyen hosszú idő után végre meg is szerezzük" - jelentette ki.