Vágólapra másolva!
Ron Dennis sem tagadta, hogy a brit nem feltétlenül marad a csapatnál, mert az előző szerződése még "más gazdasági környezetben" született.

Noha Lewis Hamilton a múlt héten egyértelművé tette, hogy egyelőre nem akar a jövőjével foglalkozni, azt elismerte, hogy miután a szerződése a szezon végén lejár, nem feltétlenül marad a McLarennél, ahol egész eddigi pályafutását töltötte. Bár a csapat szeretné, ha velük folytatná, a Kanadai Nagydíj hétvégéjén Ron Dennis sem tagadta, hogy ez nem vehető biztosra.

"Bonyolult a helyzet" - mondta a Sky Sportsnak a verseny után. "Hamarosan lejár a szerződése, amit még egy gazdasági környezetben írt alá. Most muszáj megtalálnunk vele valamilyen egyensúlyt." Dennis célzott rá, hogy Hamilton nem számíthat a jelenlegihez hasonlóan magas fizetésre. "Nagyon sokat keres" - jegyezte meg. "Nálam mindenképpen többet."

A McLaren egykori csapatfőnöke szerint éppen ezért elkerülhetetlen, hogy mindkét fél mérlegelje az alternatíváit. "Nyilván körül fog nézni, hogy hová mehetne. Mi is körül fogunk nézni, hogy kit kaphatnánk meg" - ismerte el. "Remélhetőleg mindkét fél végső döntésében jelentős szerepet fog játszani, hogy a pályafutása kezdete óta része a csapatunknak. De még kicsit korai beszélni a jövőjéről."

Hamilton számára valószínűleg a Mercedes az egyik opció, ahol az egyelőre bizonytalan jövőjű Michael Schumacher helyét foglalhatná el, bár a csapat már kiszemelte Paul di Restát is. A Fernando Alonso birodalmaként számon tartott Ferrarihoz aligha mehet, a Red Bull viszont nem zárható ki a lehetőségei közül - igaz, marketingszempontból hiába lenne előnyös az érkezése, Sebastian Vettelt kényelmetlen helyzetbe hozhatná, ami nem feltétlenül áll a Red Bull érdekében.

Az ismert szakíró, James Allen szerint a McLaren számára az lehetne az áthidaló megoldás Hamilton megtartásához, hogy engedélyezné neki a személyes szponzorokkal való szerződéskötést. A csapat ettől hagyományosan el szokott zárkózni, de ha Hamiltonnal kivételt tenne, kiegészíthetné a tőlük kapott fizetését, amely így összességében talán nem csökkenne a jelenlegihez képest.